|

Ignatius: Saygısızlık yapmak istemedim

Davos'un olay adamı Ignatius, "Erdoğan'ın hareketi bana Arap ve İslam dünyasının Gazze konusunda nasıl yoğun bir duygu yaşadığını gösterdi" dedi

Ali Akel
00:00 - 8/02/2009 Pazar
Güncelleme: 02:23 - 8/02/2009 Pazar
Yeni Şafak
Ignatius: Saygısızlık yapmak istemedim
Ignatius: Saygısızlık yapmak istemedim

Davos'taki Gazze panelini yöneten David Ignatius, 'Türkiye'nin Başbakanı'na saygısızlık amacının olmadığını' söyledi. Amerikan NPR radyosuna konuşan Ignatius, "Panel 15 dakka uzayarak zorlu bir şekilde sona erdi. Peres, Gazze savaşını çok şiddetli bir şekilde savundu. Bu durum Erdoğan'ı çok üzdü. Cevap vermek için bir dakika istedi. Ama bu süre bittiğinde söyleyecekleri kesinlikle bitmemişti. Ancak biz süreyi aşmıştık. Ayağa kalktı ve ayrıldı. Şunu ifade etmeliyim ki Türkiye Başbakanı'na saygısızlık yapmak temelinde davranmadım. Sadece zamanı çok aşmıştık. Erdoğan'ın bu hareketi bana, Gazze'de olanlardan dolayı İsrail'e yönelik olarak Arap ve İslam dünyasının nasıl yoğun bir duygu yaşadığını gösterdi' dedi.


Robert Wexler Türkiye yolunda

Washington'a giden TBMM Türk-Amerikan Dostluk Grubu üyelerinden Cüneyt Yüksel, Nisan ayında Türkiye'de gerçekleştirelecek olan Medeniyetler İttifakı'na Obama'ya davet mektubunu yenilediklerini ve Dostluk Grubu Başkanı Robert Wexler'in de yakında Türkiye'ye geleceğini açıkladı.


15 yıl önce