|

Irkçı kadın politikacı göçmenlere savaş açtı

Avustralya'da yükselen İslam dinine karşı harekete geçen ırkçı politikacı Hanson, Müslüman göçünün durdurulması için çağrıda bulundu

Dünya Bülteni
00:00 - 17/08/2007 Cuma
Güncelleme: 01:23 - 17/08/2007 Cuma
Yeni Şafak
Irkçı kadın politikacı  göçmenlere savaş açtı
Irkçı kadın politikacı göçmenlere savaş açtı

Yeniden güçlenen Avustralya'nın ırkçı One Nation( Tek Ulus) Partisi eski lideri Pauline Hanson, göçmenliği durdurmak için bazı Müslümanların İncil'e hakaret ettiğini kanıt olarak göstererek Avustralya'ya Müslüman göçünün engellenmesini istedi. 53 yaşındaki Hanson yeni kurduğu Pauline Birleşik Avustralya Partisini'nin tanıtımını yapmak için “Nine TODAY” programına çıktı.


YAYINDA TARTIŞTI

Programın sunucuları Karl Stefanovic ve Lisa Wilkinson'a “Kendi ülkemde çok ayrımcılığa maruz kalıyorum. Okullarda ve alışveriş merkezlerinde Noel şarkıları söylenmiyor artık. Avustralyalıların ayağa kalkma vakti gelmiştir” diye konuşan Hanson, Avustralya'ya Müslüman göçünü engellemek için “moratoryum” çağrısında bulundu. Hanson, program süresince sık sık Stefanovic'le söz düellosuna girdi.


TERÖRÜ BAHANE ETTİ

Stefanovic'in “ırkçılık kartını oynuyorsunuz” suçlamasına; “Karl, sen bence oturduğun yerden kalk da sıradan Avustralyalılarla konuş. Belki de bu ülkede genç kızlara yapılan sünnete bir baksak, bunun ne kadar acımasız ve iğrenç olduğunu görürüz” şeklinde yanıt veren Hanson, Müslüman göçünün yasaklanmasını istemesiyle ilgili olarak temel sebeplerin terör ve güvenlik olduğunu söyledi.

17 yıl önce