İsrail'in Katar'daki Hamas müzakere heyetine düzenlediği saldırıyı aylar öncesinden planladığı iddiası
21:24, 09/09/2025, Salı
AA

İsrail Meclis Başkanı Amir Ohana X hesabından saldırı görüntülerini paylaşarak tehditte bulundu
İsrail'in Doha'da Hamas'ın üst düzey yetkililerinin bulunduğu binaya yaptığı saldırının aylar önce planlandığı iddia edildi. İsrail Meclis Başkanı Amir Ohana ise X hesabından saldırıların görüntülerini paylaşarak, "Bu tüm Ortadoğu'ya bir mesajdır.” ifadelerini kullandı.
İsrail'in Katar'da bulunan Hamas müzakere heyetine yönelik düzenlediği saldırıyı aylar öncesinden planladığı öne sürüldü.
İsrail ordu radyosunun haberinde, Katar'da bulunan Hamas müzakere heyetine saldırıya ilişkin yeni detaylar paylaşıldı.
İsrail askeri ve siyasi kademesinin söz konusu saldırı planı üzerine aylardır çalıştığına dikkat çekilen haberde, tüm istihbarat ve operasyonel birimlerinin saldırıya hazır olduğundan emin olmak için ordu yetkililerinin her hafta görüşmeler yaptığı belirtildi.
Öte yandan, Tel Aviv yönetiminin iddiasıyla geçen ay saldırıya ilişkin hazırlıkların hızlandırılması talimatını verdiği de bildirildi.
"Hamas'ın anlaşma konusunda önemli ölçüde katı davrandığı"
Doha'ya saldırı için havalanan 15 İsrail jetinin hedefe birkaç saniyelik aralarla 10'un üzerinde mühimmat attığı ve havada yakıt ikmali gerçekleştirildiği öne sürüldü.
İsrail Meclis Başkanı'ndan “tüm Orta Doğu’ya mesaj” paylaşımı
İsrail Meclis Başkanı Amir Ohana, İsrail ordusunun Katar’da bulunan Hamas müzakere heyetine saldırısının olduğu tehdidinde bulundu.
“tüm Orta Doğu’ya mesaj”
Meclis Başkanı Ohana, X hesabından, saldırının görüntülerini paylaşarak, ifadelerini kullandı.
“Bu, tüm Ortadoğu'ya bir mesajdır.”
İsrailli esir ailelerinden Katar'da Hamas heyetine saldırının ardından "derin endişe" açıklaması
İsrailli esirlerin aileleri ise Katar'ın başkenti Doha’da Hamas'ın üst düzey isimlerine yönelik İsrail saldırısının ardından esirler için derin kaygı duyduklarını açıkladı.
İsrailli esir yakınlarının oluşturduğu çatı platformdan yapılan açıklamada, Gazze’de ateşkes ve esir takası müzakerelerine arabuluculuk yapan Katar'ın başkenti Doha’daki belirtildi.
"gelişmelerin derin bir endişe ve kaygıyla takip edildiği"
İsrail’in saldırısıyla Gazze’de tutulan esirlerin geri dönme ihtimalinin her zamankinden daha büyük bir belirsizlik içine girdiği vurgulandı.
İsrailli esir aileleri, Tel Aviv yönetiminden Gazze’de kapsamlı ateşkes ve esir takası anlaşması için bir çağrısında bulundu.
“plan sunması”
İsrail savaş uçakları Katar'ın başkenti Doha'da Hamas'ın üst düzey isimlerinin toplantı yaptığı binaya hava saldırısı düzenlemişti.
İsrail basını, Halil el-Hayye'nin de aralarında olduğu 6 Hamas yöneticisinin saldırıda hayatını kaybettiğini iddia etmişti.
Al Jazeera'ya konuşan ve adı açıklanmayan bir kaynak ise Hamas yöneticilerinin suikasttan kurtulduğunu söylemişti.

Dünya
İsrail Başbakanlık Ofisi Doha'daki saldırıyı üstlendi: Tamamen bağımsız bir İsrail operasyonu

Gündem
Doha'daki saldırı sonrası siyonist akademisyenden Türkiye tehdidi: Bugün Katar yarın Türkiye

Dünya
İsrail'in Katar'daki saldırısında beş Hamas üyesi şehit oldu
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.