İsviçre basını muhalefete akıl verdi: Erdoğan karşısında tek şansınız yeniden birlik olmak

19:47, 17/08/2023, PerşembeG: Güncelleme: 19:48, 17/08/2023, Perşembe
Yeni Şafak
İsviçre basını muhalefete akıl verdi: Erdoğan karşısında tek şansınız yeniden birlik olmak
İsviçre basınında yer alan 'Erdoğan arkasına yaslanabilir' başlıklı haberde, muhalefete ittifak için akıl verildi.

İsviçre merkezli Almanca yayınlar yapan Neue Zürcher Zeitung (NZZ) isimli medya organı, Türkiye'de gelecek yıl yapılacak yerel seçimler öncesinde muhalefet partilerine akıl verdi. "Türk muhalefeti, Erdoğan ve AK Parti karşısındaki yenilgiyi hâlâ sindiremedi ve kavgaya tutuştu" denilen haberde, "Erdoğan arkasına yaslanabilir" ifadeleri kullanıldı. 'Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında seçim kazanmanın tek yolunun muhalefetin birlik olmasından geçtiğini' vurgulayan NZZ, "Mayıs yenilgisi sonrası Altılı Masa ittifakından eser kalmadı." dedi.

Türkiye, 14 ve 28 Mayıs'ta sandık başına gitti. Seçimlerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı ezici üstünlükle galip ayrıldı. AK Parti ve MHP, gelecek yıl yapılacak yerel seçimlere yönelik çalışmalara ara vermeden başlarken CHP'nin başını çektiği muhalefet ise birbirine düştü. Seçim yenilgisinden sorumlu tutulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm tepkilere rağmen koltuğunu bırakmazken Altılı Masa ortakları da bir bir ittifaktan ayrıldı. İYİ Parti'nin başını çektiği muhalefet kanadı, seçimlere ayrı gireceklerini belirtip tartışmaları daha da alevlendirdi.

İsviçre basını muhalefete akıl verdi: Erdoğan karşısında tek şansınız yeniden birlik olmak

Yaşananların gölgesinde İsviçre merkezli Almanca yayınlar yapan Neue Zürcher Zeitung (NZZ) isimli medya organı, Türkiye'de gelecek yıl yapılacak yerel seçimler öncesinde muhalefet partilerine akıl verdi.

NZZ'de yer alan 'Erdoğan arkasına yaslanabilir: Türk muhalefeti sadece kendisiyle ilgileniyor' başlıklı haber.
NZZ'de yer alan 'Erdoğan arkasına yaslanabilir: Türk muhalefeti sadece kendisiyle ilgileniyor' başlıklı haber.

"Erdoğan arkasına yaslanabilir"

"Türk muhalefeti, Erdoğan ve AK Parti karşısındaki yenilgiyi hâlâ sindiremedi ve kavgaya tutuştu"
denilen haberde
, "Erdoğan arkasına yaslanabilir"
ifadeleri kullanıldı. 'Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında seçim kazanmanın tek yolunun muhalefetin birlik olmasından geçtiğini' vurgulayan NZZ,
"Mayıs yenilgisi sonrası Altılı Masa ittifakından eser kalmadı."
dedi.

İsviçre basınının da hedefi Kılıçdaroğlu: Kaybetti ama bırakmıyor

Gazeteci Bedrettin Bölükbaşı'nın aktardığına göre NZZ, Kılıçdaroğlu'nu da hedef aldı.
"Kılıçdaroğlu, bir kez daha kesin olarak yenilmesine rağmen parti liderliğinden ayrılmıyor."
vurgusu yapılan haberde,
"Kılıçdaroğlu, öz eleştiri yapma ihtiyacı duymuyor. Seçimden sonra kaybetmediğini, sadece kazanamadığını söyledi. Erdoğan hükümeti için CHP içerisindeki kavga göklerden gelen bir hediye. Muhalefet kendisi ile meşgulken özellikle yerel seçimlerden hükümet için tehlike teşkil etmiyor."
denildi.
"Kavgayı sonlandıramazlarsa yerel seçimler için durum parlak görünmüyor."
ifadelerine yer veren NZZ,
"Hükümet karşıtlarının Erdoğan karşısında tek şansı birlik olmak, ama Mayıs yenilgisi sonrası Altılı Masa ittifakından eser kalmadı"
görüşünü okuyucularına aktardı.


Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026