|

Japonya’da koronavirüs nedeniyle bir kişi daha hayatını kaybetti

Çin'de ortaya çıkan koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerin başında olan Japonya'dan bir kötü haber daha geldi. Yetkililer, koronavirüse yakalanan bir kişinin daha daha zatürre nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

17:55 - 26/02/2020 Çarşamba
Güncelleme: 18:03 - 26/02/2020 Çarşamba
IHA
Koronavirüsün dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 81 bini geçti.
Koronavirüsün dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 81 bini geçti.

Dünyayı alarma geçiren koronavirüs nedeniyle 13 Şubat’ta ateş belirtisi göstererek hastaneye kaldırılan bir Tokyo sakininin zatürre nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği açıklandı. Şahısa 18 Şubat’ta koronavirüs teşhisi konulduğu öğrenildi. Son can kaybı ile birlikte ülke genelinde gerçekleşen virüs kaynaklı ölüm vakalarının sayısı 7’ye yükseldi. Yedi ölüm vakasının 4’ünü Diamond Princess adlı geminin yolcuları oluşturuyor.

Gemiden yeni vakalar

Öte yandan, Japonya Sağlık Bakanlığı daha önce koronavirüs nedeniyle 2 hafta karantina altında tutulan gemiden 14 kişinin daha virüs taşıdığının tespit edildiğini duyurdu. 14 yeni vakanın 5'ini yolcuların, 9'unu ise mürettebatın oluşturduğu açıklandı. Böylece gemiden şimdiye dek tespit edilmiş vaka sayısı 705’e yükselirken, Japonya genelindeki vaka sayısı da 875’e çıktı.

#japonya
#koronavirüs
#vaka
#çin
#vuhan
4 yıl önce