|

Kardeş Castro değişimci çıktı

Küba'nın yeni lideri Raul Castro ülkesine değişim üzerine değişim getiriyor. Cep telefonunun ardından bu kez de kendi vatandaşlarının uluslararası otellerde kalmasına ve araba kiralayabilmesine onay verdi.

Havana
00:00 - 1/04/2008 الثلاثاء
Güncelleme: 02:40 - 1/04/2008 الثلاثاء
Yeni Şafak
Kardeş Castro  değişimci çıktı
Kardeş Castro değişimci çıktı

Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro'nun koltuğunu geçen ay resmen devralan kardeşi Raul'un reform hareketi kapsamında önce bilgisayar, televizyon ve cep telefonları serbest bırakıldı. Şimdi de Kübalıların, kendi ülkelerindeki uluslararası otellerde kalmasına ve araba kiralamalarına izin verildi. Komünist Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro'nun kardeşi Raul Castro'nun, Kübalıları '21'inci yüzyılın vazgeçilmezlerine' yaklaştıran adımlar attığı yorumları yapılıyor.


SADECE TURİSTLERE AÇIKTI

Dün yapılan hükümet açıklamasında, daha önce sadece yabancı turistlerin konaklamasına izin verilen uluslararası otellerde bundan böyle Küba vatandaşlarının da konaklayabileceği belirtildi. Bugüne kadar bu otellerde kalmaları yasak olan Kübalıların, uluslararası otellerde, yabancı turistlere uygulanan tarifeden konaklayabilecekleri belirtildi.


HALK İÇİN 'CEP' BİR HAYALDİ

Raul Castro, daha önce de bilgisayar, TV ve cep telefonu satışlarını serbest bırakmıştı. Eskiden sadece Parti yöneticileri, yabancı şirket çalışanları ya da bir yabancının üzerinden hat alabilenler cep telefonu sahibi olabiliyordu.


٪d سنوات قبل