|

Katar ile Suudi Arabistan arasında 'satranç' krizi

Katar, Suudi Arabistan'da düzenlenecek Dünya Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası'na katılmayacağını açıkladı. Katar ve Körfez ülkeleri arasında kriz, Haziran ayında Suudi Arabistan öncülüğündeki 7 Arap ülkesinin Katar'la diplomatik ilişkileri kesmesi ve bir dizi yaptırım kararı almasıyla başlamıştı.

Yeni Şafak
10:00 - 25/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:13 - 25/12/2017 Pazartesi
AA
Katar Emiri Temim bin Hamad El-Sani ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz
Katar Emiri Temim bin Hamad El-Sani ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz

Katar'ın, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenecek Dünya Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası'na katılmayacağı belirtildi.

Katar Satranç Federasyonundan yapılan yazılı açıklamada, 26-30 Aralık'ta düzenlenecek şampiyonaya Katar A Milli Takımı oyuncularının katılmayacağı duyurulurken, gerekçe olarak "şampiyonayı düzenleyen komitenin, takım oyuncularına müsabakalar sırasında Katar bayrağını açmamaları şartını getirmesi" gösterildi.

Bu şartın Katarlı oyunculara açık bir haksızlık ve uluslararası kuralların ihlali olduğu ifade edilen açıklamada, konuyla ilgili gerekli hukuki prosedürün uygulanacağı vurgulandı.



  • Katar Satranç Federasyonu Genel Sekreteri Muhammed el-Mudihaki ise Katar haber ajansı QNA'da yer alan açıklamasında, söz konusu durumun, farklı alanlarda düzenlenen müsabakalara ilişkin uluslararası kurallara aykırı olduğunu kaydetti.


Mudihaki, Katar'a abluka uygulayan ülkelerin, başarısız girişimler yoluyla Katar sporunu yok etmek için elinden geleni yaptığını belirtti.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri Körfez bölgesinde krize yol açmıştı.

#Dünya Satranç Şampiyonası
#Katar
#Körfez
#Suudi Arabistan
#Satranç
6 yıl önce