|

Kolombiya'da düşen uçağın pilotu ile ilgili ilginç ayrıntı

Dün gece Brezilyalı futbol takımı Chapecoense de dahil 81 kişiyi taşıtan uçağın kaptan pilotuyla ilgili tuhaf bir detay ortaya çıktı. 53 yaşındaki Bolivyalı pilot Quiroga'nın kendisi gibi pilot olan babasının da aynı yaşlarda bir uçak kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Yeni Şafak
10:35 - 30/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:06 - 30/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Bolivyalı pilot Miguel 'Micky' Quiroga'nın havalandırdığı  72'si yolcu, 9'u mürettebat 81 kişiyi taşıyan uçak Kolombiya'da düşmüştü.
Bolivyalı pilot Miguel 'Micky' Quiroga'nın havalandırdığı 72'si yolcu, 9'u mürettebat 81 kişiyi taşıyan uçak Kolombiya'da düşmüştü.

Bolivya'dan havalanan ve Kolombiya'da düşen uçağın pilotuyla ilgili enteresan bir detay ortaya çıktı.



Brezilyalı Chapecoense futbol takımı da dahil 81 kişiyi taşıyan uçaktan 6 kişi mucizevi bir şekilde kurtulmuş, 71 kişinin de cansız bedenine ulaşılmıştı. Daily Mail'de yer alan habere göre, dün Kolombiya'nın Medellin kentinde düşen uçağın pilotu Miguel 'Micky' Quiroga'nın kendisi gibi pilot olan babası da bir uçak kazasında hayatını kaybetmiş. 54 yaşındaki pilot Quiroga'nın babası Orlando Quiroga da hayatını kaybettiğinde 53 yaşındaydı. Orlando Quiroga, 1963 yılında, Bolivya'nın Caranavi şehrinde düşen uçağın pilotuydu.



Kaza yeri yakınlarındaki La Ceja kasabasının belediye başkanı Elkin Ospina dün yaptığı açıklamada, "Uçağın yakıtı bitmiş gibi duruyor" iddiasında bulunmuştu. Yapılan araştırmalar sonucu yakıtın pilot Quiroga tarafından hızlıca tüketildiği bu sebeple de uçağın düşeceğini anlayan pilotun havada patlamaya engel olduğu öne sürüldü. Bolivyalı Pilot Quiroga bu tavrı sebebiyle 6 kişinin kurtulmasına olanak verdiği için 'Süper kahraman' olarak nitelendirildi.


  • Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, kazada kurtulanların sayısının 6 olduğunu açıklamıştı. Uçağın bulunan iki kara kutusunun da sağlam olduğu bildirildi. Kolombiya Ulusal Risk ve Afet Yönetimi (UNGRD) Genel Müdürü Carlos Ivan Marquez Perez de ülkedeki uçak kazasında 71 kişinin hayatını kaybettiğini ve kurtarma çalışmalarının sona erdirildiğini kaydetti.
  • Perez, kazanın yaşandığı Cerrogordo'da gazetecilere arama kurtarma çalışmalarındaki son durumla ilgili bilgi verdi.
  • Kazanın ilk saatlerinde uçakta 81 kişinin bulunduğu yönünde bilgi verildiğini aktaran Perez, Brezilya ile Bolivya'daki uçuş listelerinin de karşılaştırıldığını, kaza sırasında uçakta 77 kişinin bulunduğunun ve 71 kişinin hayatını kaybettiğinin netleştiğini söyledi.

Düşen uçaktaki Chapecoense AF'li futbolcuların isimleriChapecoenseli futbolcuların mucizevi kurtuluşuGaleri: Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçak düştü


#Kolombiya
#Bolivya
#Miguel 'Micky' Quiroga
#Chapecoense
7 yıl önce