|

Komşuya destek

Yunasitan'ı 5 gündür cayır cayır yakan ve bir türlü kontrol altına alınamayan orman yangınları için Türkiye yardım elini uzattı. Başbakan Erdoğan Karamanlis'i arayıp desteğe hazır olduklarını söylerken bir Türk söndürme uçağı Atina'ya gönderildi

Atina
00:00 - 25/08/2009 Salı
Güncelleme: 02:57 - 25/08/2009 Salı
Yeni Şafak
Komşuya destek
Komşuya destek

Orman yangınlarının çok sık görüldüğü Yunanistan bu kez yakın tarihinin en büyük yangınıyla karşı karşıya. Başkent Atina'nın kuzeyindeki Marathonas bölgesinde cuma günü başlayan ve kent merkezindeki yerleşim alanlarına hızla yaklaşan yangın için Türkiye yardım elini uzatmakta gecikmedi. Mevkidaşı Kostas Karamanli'i arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başbakan Erdoğan ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyler-ken, Türkiye'den bir yangın söndürme uçağı bölgeye gönderildi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu da Yunan mevkidaşı Bakoyanni'yi arayarak Türkiye'nin, yaygın orman yangıları ile mücadele eden Yunanistan'a gereken yardım yapmaya hazır olduğunu iletti.


160 BİN DÖNÜM KÜL OLDU

Devam eden yangın sert rüzgarların da etkisiyle 5. günde de kontrol altına alınamazken önceki gün kontrol altına alınan alanlar dün yeniden alevlendi. Atina'nın kuzeydoğusunu küle çeviren yangın, Pikermi, Porto Germano, Kallitehnipoli, Drafi, Dioni, Dau ve Nea Makri yerleşim alanlarını tehdit ediyor. Evlerin araları ile bahçelerinde ilerlemeye devam eden yangınlarda dün de onlarca ev yandı. Üç günde yanan ev ve işyerlerinin sayısının ise 200'ü geçtiği belirtiliyor.

Evlerini yanmaktan korumak için halkın çaresizlik içinde hortum, kazma, kürek ellerine geçirdikleri herşeyle yangına müdahale ediyor. Şimdiye kadar 160 bin dönümlük orman alanı kül oldu.



15 yıl önce