Kuzey Kore'den füze açıklaması

Yeni Şafak
14:35, 29/11/2017, ÇarşambaG: Güncelleme: 14:57, 29/11/2017, Çarşamba
Diğer
Kuzey Kore'den füze açıklaması
Kıtalararası balistik füze 53 dakikalık uçuş sırasında 950 kilometre mesafe katetti.

Kuzey Kore eylül ayından bu yana ilk füze denemesini yaptı. Pyonyang yönetim; "Kuzey Kore'nin çıkarları ihlal edilmediği sürece füze denemeleri, tehdit oluşturmuyor" açıklamasında bulundu. Dünyanın tepkisine aldırmadan kıtalararası balistik füze denemesi gerçekleştiren Kuzey Kore'ye karşı ABD, Japonya ve Güney Kore'den ortak kararlık mesajı verdi.

Kuzey Kore dünyanın tepkisine aldırmadan kıtalararası balistik füze denemesi gerçekleştirdi. Füzenin ABD topraklarını vurabilecek kapasitede olduğu öne sürüldü.

Kuzey Kore devlet televizyonu, "Ülke lideri Kim Jong-un'un emriyle yapılan deneme başarıyla tamamlandı. Bu füze ABD topraklarını vurabilecek kapasitede" açıklaması yaptı.

Uluslararası yaptırımlara meydan okuyan Kuzey Kore eylül ayından bu yana ilk füze denemesini yaptı.

  • Dünyanı ayağa kaldıran füze denemesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore'yi "terörü destekleyen ülkeler" listesine almasından bir hafta sonra gerçekleşti.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/11/29/02/40/resized_cdd6b-daf6b929fuze1.jpg
Füze Japonya denizine düştü

Kıtalararası balistik füze 53 dakikalık uçuş sırasında 950 kilometre mesafe katetti ve 4 bin kilometre yüksekliğe ulaştı. Füze daha sonra da Japonya Denizi'ne düştü.

Pyonyang yönetiminden yapılan açıklamada; "Kuzey Kore'nin çıkarları ihlal edilmediği sürece füze denemeleri, hiçbir ülke ya da bölgeye yönelik tehdit oluşturmuyor" ifadeleri kullanıldı.

Kim'in emriyle başarıyla tamamlandı

"Hwasong-15" adlı kıtalararası balistik füzenin fırlatıldığını duyuran Kuzey Kore devlet televizyonu, "Ülke lideri Kim Jong-un'un emriyle yapılan deneme başarıyla tamamlandı. Bu füze ABD topraklarını vurabilecek kapasitede" denildi.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/11/29/02/38/resized_c645e-02803a28kim.jpg

ABD Savunma Bakanı James Mattis füzenin şimdiye kadar fırlatılanlardan daha yüksek bir irtifaya ulaştığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump da füze denemesinin ardından kameraların karşısına geçti. Trump, "General Mattis ile uzun bir görüşme yaptık. Bu, halledebileceğimiz bir durum" dedi.

Üç ülkeden kararlılık mesajı

ABD Başkanı Donald Trump Güney Kore ve Japonya liderleriyle de telefon görüşmesi yaptı. Üç lider de Kuzey Kore'ye karşı kararlılık mesajı verdi.

Japonya ve ABD, BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırırken; Avrupa Birliği, NATO ve Kanada da füze denemesini kınadı.

Pyongyang yönetimi, en son balistik füze denemesini 15 Eylül'de orta ölçekli balistik füze fırlatarak yapmıştı.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026