Lübnan'daki Filistin mülteci kampı facianın merkezine döndü: Silahlı çatışmalarda 11 kişi öldü

22:34, 31/07/2023, PazartesiG: Güncelleme: 23:16, 31/07/2023, Pazartesi
AA
Lübnan'daki Filistin mülteci kampı facianın merkezine döndü: Silahlı çatışmalarda 11 kişi öldü
BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Lübnan'daki çatışmalarda 11 kişinin öldüğünü açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Lübnan'da bulunan Ayn el-Helva Filistin Mülteci Kampı'nda çıkan çatışmalar sonucu 11 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ajanstan yapılan açıklamada ayrıca silahlı çatışmaların 2 bini aşkın kişinin göç etmesine yol açtığı da belirtildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Lübnan'ın güneyindeki Ayn el-Helva Filistin Mülteci Kampı'nda çıkan çatışmalar sonucu 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, 40 kişinin yaralandığını bildirdi.

UNRWA'nın internet sitesinde yayımlanan açıklamada, 29 Temmuz'da başlayan silahlı çatışmalar üzerine Ayn el-Helva Mülteci Kampı'ndaki UNRWA'nın tüm faaliyetlerine geçici olarak ara verildiği belirtildi.

11 kişi öldü, 2 bini aşkın kişi göç etti

Çatışmalar sonucu bir UNRWA çalışanının da aralarında bulunduğu 11 kişinin hayatını kaybettiği ve 40 kişinin yaralandığı aktarılan açıklamada, silahlı çatışmaların aynı zamanda 2 bini aşkın kişinin göç etmesine yol açtığı ifade edildi.

Kamptaki çatışmalarda UNRWA'ya ait 2 okulun zarar gördüğü vurgulanan açıklamada, ajansın bünyesindeki okul binalarının evini terk etmek zorunda kalan ailelere açıldığı kaydedildi.

UNRAWA'nın çatışmalardan etkilenen Filistinli mülteci ailelere gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sağlık hizmeti ve psikolojik destek vermeye hazır olduğu aktarılan açıklamada, kampta çatışan taraflara ise sükunete derhal dönüş yapmaları çağrısında bulunuldu.

Ayn el-Helva Mülteci Kampı'ndaki çatışmalar

Lübnan'ın güneyindeki Sayda kentinde yer alan Ayn el-Helva Filistin Mülteci Kampı'nda 29 Temmuz'da Fetih Hareketi ile husumetli olduğu bazı Filistinli gruplar arasında silahlı çatışma başlamıştı.

NNA'da dün yayımlanan haberde iki günlük çatışmalarda 6 kişinin öldüğü, 30'dan fazla kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, yaptığı açıklamada, Ayn el-Helva Mülteci Kampı'ndaki çatışmaların zamanlamasının mevcut bölgesel ve uluslararası koşullarda "şüphe uyandırıcı" olduğunu ifade etmişti.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026