|

Merkel kadın bonusundan dolayı popüler

Almanya'da Sosyal Demokratların (SPD) 2013 federal seçimler için başbakan adayı gösterdiği Peer Steinbrück'ün açıklamaları yine dikkat çekmeye başladı.

Cihan
00:00 - 30/12/2012 Pazar
Güncelleme: 16:05 - 30/12/2012 Pazar
Yeni Şafak
Merkel kadın bonusundan dolayı popüler
Merkel kadın bonusundan dolayı popüler

Tartışmalara sebep olabilecek sözler sarf eden Steinbrück, Başbakan Angela Merkel (CDU) için, 'Angela Merkel kadın bonusundan dolayı popüler.' dedi.

Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung'a (FAS) konuşan başbakan adayı, son olarak Almanya'da başbakan maaşının az olduğu yönünde eleştirileri gündeme taşımıştı. 'Hemen hemen KRV'deki her Sparkasse direktörü, başbakandan daha fazla maaş alıyor.' açıklamasında bulunan SPD'li Steinbrück, Almanya'da bir başbakanın yaptığı işe göre az kazandığını öne sürdü.

Ancak eski Başbakan Gerhard Schröder (SPD) ise Steinbrück'ün görüşüne katılmıyor. Almanya'daki siyasilerin maaşının uygun olduğuna dikkat çeken Schröder, 'Ben o maaşla yaşayabiliyordum.' dedi. Daha önce de Peer Steinbrück'ün elde ettiği yan gelirleri, kamuoyunda 'öncelikle paraya bakan bir siyasi' olarak algılanmasına sebep olmuştu.

Bunun üzerine SPD'li başbakan adayının Merkel'in popülerliğini kadın olmasına yorması da, 'kelime seçimi ile ilgili sorunu var' iddialarını güçlendiriyor. Merkel'e saldırmayan Steinbrück, yaptığı diğer açıklamalarla da başbakanı takdir etmeyi ihmal etmiyor.

Steinbrück, Merkel'in parti içinde ve dışında, özellikle Avrupa'da iyi bir izlenim bıraktığı sebebiyle kadın seçmenlerin beğenisini kazandığını belirtti. 'Bu benim dezavantajım değil, fakat Merkel'in avantajına' diye konuşan Steinbrück, 'Sayın başbakan erkekler dünyasında kendini ispatladı. Kibri olmayan ve mütevazı bir görünüm veriyor. Bu SPD tarafından da kabul görüyor.' dedi.

Bir politikacının popülerliğinin seçim için belirleyici sebep olmadığı görüşünde bulunan Steinbrück, 2005 yılındaki KRV seçimlerinde rakibi Jürgen Rüttgers'den (CDU) daha popüler olmasına rağmen kaybettiğini söyledi. Eşini seçim kampanyası sürecinden uzak tutacağını dile getiren başbakan adayı Steinbrück, Amerikalaşmış bir seçim mücadelesi vermeyeceğini kaydetti.


11 yıl önce