|

Myanmar ordusundan yalan kitap!

Myanmar ordusunun 'Rohingya krizi' ile ilgili hazırladığı kitapta yalan bilgilere yer verdiği öğrenildi. 1940 yılında Rohingya Müslümanlarının öldürdüğü Budistlerin cesetleri olarak belgelenen fotoğrafın gerçekte Bangladeş'te ve 1971 yılındaki iç savaşta çekildiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
13:39 - 31/08/2018 Cuma
Güncelleme: 13:57 - 31/08/2018 Cuma
Diğer
Kitapta, 'Bengalliler yerel halkı vahşice öldürüyor' ifadesi yer alıyor.nn
Kitapta, 'Bengalliler yerel halkı vahşice öldürüyor' ifadesi yer alıyor.nn

Myanmar Ordusu'nun Rohingya kriziyle ilgili yayımladığı bir kitapta, 1940 yılında Rohingya müslümanlarının öldürdüğü Budistlerin cesetleri olarak belgelediği fotoğrafın, gerçekte Bangladeş'te ve 1971 yılındaki iç savaşta çekildiği ortaya çıktı.

Siyah beyaz basılan fotoğraf, geçen temmuz ayında yayımlanan kitabın, 1940 yılında Myanmar'da Etnik Karışıklık başlıklı bölümünde yer aldı.

Euronews'te yer alan habere göre, fotoğrafta yerde yatan iki cesedin yanında ayakta dikilen genç bir erkek, elindeki tırmığı cesetlere doğrulturken görülüyor.


Yanlışlarla dolu bir kitap



Ayrıca kitapta yer alan bir başka fotoğraf, Rohingya müslümanlarını ülkeyi terk ederken göstermesine rağmen, bu fotoğrafın açıklamasında da söz konusu insanların Bangladeş'ten Myanmar'a girdikleri yazılıyor.

Ortaya çıkan bu durum üzerine görüşleri sorulan Myanmar Enformasyon Bakanlığı genel sekreteri Myo Myint Maung kitabı okumadığını ve yorum yapmayacağını söyledi.

  • Myanmar Ordusu'nun halkla ilişkiler ve propaganda birimince çıkarılan 117 sayfalık, Myanmar Politikası ve Ordu - Bölüm: 1 ismini taşıyan kitap, ülkenin en büyük şehir Yangon'da kitapevlerinde satışa sunuldu.

"Bengalli", Myanmar'ın birçok bölgesinde Rohingya'ların Bangladeş'ten göç ettiklerini hatırlatarak etnik çoğunlukla aralarındaki kültürel mesafeyi ima eden bir deyim.



#Myanmar
#Bangladeş
#Arakan
6 yıl önce