|

Myanmar'da 5 Rohingyaya hapis cezası

Myanmar'da, ülkenin batısındaki Arakan eyaletinden ticari başkent Yangon'a kaçırılan 5 Rohingyaya ikişer yıl hapis cezaları verildi.

Yeni Şafak
15:24 - 29/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:26 - 29/10/2016 Cumartesi
AA

Tarmwe kentinde emniyet görevlisi olan Soe Myint, 18 Ekim'de Yangon'da yapılan bir aramada gözaltına alınan 22 Rohingyadan 5'inin, bölgeye yasa dışı yollardan girmekle suçlandığını ve ikişer yıl hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.



Soe Myint, "17 Bengalli ile ilgili karar da gelecek hafta verilecek." diye konuştu.



Polis, gözaltına alınan Rohingyaların, Malezya'ya kaçırılmadan önce geçici olarak Yangon'da barındırıldığını açıkladı. Rohingyaların her birinin, sadece Yangon'a gelebilmek için insan tacirlerine 850 dolardan fazla ödeme yaptığı belirtildi.



İnsan kaçakçılığı yaptığından şüphelenilen Sali Ahmed ve Hla Thein adlı iki kişinin, 25 Ekim'de Arakan'ın Kyauktaw kentinde tutuklandığı, polisin üç insan tacirini daha aradığı kaydedildi.



Myanmar'ın Arakan eyaletinde 2012 yılında Budistler ile Müslümanlar arasında yaşanan çatışmalar, Arakanlı Müslümanların dramını gözler önüne sermişti. 1982'de kabul edilen yasayla vatandaşlık haklarını kaybeden Arakanlı Müslümanlar "devletsiz" sayılıyor. Hem şiddet olaylarına hem de yasal, ekonomik ve toplumsal ayrımcılığa maruz kalan binlerce Arakanlı Müslüman, Myanmar'dan kaçıp komşu ülkelere sığınmaya çalışıyor.







#5 Rohingya
#Arakan
#Myanmar
8 yıl önce