|

O koridor son anda önlendi

Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkanı Ahmed Berri, Fırat Kalkanı Operasyonu'nu Yeni Şafak'a değerlendirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/08/2016 Sunday
Güncelleme: 01:18 - 28/08/2016 Sunday
Yeni Şafak

“Operasyonun birincil amacı halkımızın evlerine dönmesini sağlamak. Çünkü PYD, IŞİD veya Esed'in ilerlemesi demek, göçün artması, köylerin ve şehirlerin boşalması anlamına geliyor. Türkiye destekli bu operasyon, beldelerimizi güvenli kılma ve tekrar herkesin evine yurduna dönmesi sonucunu doğurdu” diyen General Berri, PYD ve IŞİD'in tüm yönleriyle aynı olduğuna ancak yalnızca IŞİD'in düşman ilan edildiğine dikkat çekti.



3 BİN LEJYONER


Berri, PYD saflarında 2 bin 500 ile 3 bin arasında yabancı militanın savaştığı, IŞİD içerisinde ise 4 bin civarında yabancı teröristin olduğu ve bunların birçoğunu batıdan gelenlerin oluşturduğu bilgisini verdi. “Fırat Kalkanı operasyonu konusunda Türk makamları ile sürekli istişare içerisinde olduk” diyen Berri, “Plan ve uygulamada TSK'nın sergilediği performans kusursuz oldu diyebiliriz” şeklinde konuştu. Öncelikli hedefin, bölgeyi Çobanbey'e kadar IŞİD'den temizlemek olduğunu söyleyen Berri, bu planın 'El Bab' olarak revize edilebileceğini kaydetti.



IŞİD ONLARA TERK EDECEKTİ


Fırat Kalkanı ile birlikte kuzeyde oluşacak terör koridorunun önlendiğini vurgulayan Berri, “Şayet geç kalınsa telafisi çok zor kayıplar yaşanabilir, sınır hattındaki 550 km. alan PYD tarafından kontrol ediliyor olabilirdi. IŞİD, Münbiç'i terketmesinden hemen sonra Cerablus'u da boşaltmaya başlamıştı. PYD buna hazırlıklıydı ve güçlerini doğrudan Münbiç kuzeyine, Cerablus bölgesine kaydırdı. TSK-ÖSO işbirliğiyle başlayan müdahale iki kanlı örgütün bu kirli işbirliğini ortaya çıkardı ve hiç hesap etmedikleri şey oldu” diye konuştu.



5 köy ÖSO'nun


ÖSO güçleri, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Cerablus ve Çobanbey bölgelerinde terör örgütü IŞİD'den 5 köyü alarak ilerleyişini sürdürdü. Güneybatıda Elvaniye, Kamir (Haymar) ve Aşağı Karakuyu köylerini IŞİD'den alan muhalifler, Gaziantep'in Elbeyli ilçesinin karşısında yeralan Çobanbey'deki Memili (Tel Atiya) ve Hacac köylerini ele geçirdi. Buralarda mayın ve patlayıcı temizliği devam ediyor.


#Özgür Suriye Ordusu
#PYD
#IŞİD
8 years ago