|

Omicron'u tespit eden doktor açıkladı: İşte risk grubu

Koronavirüsün Omicron varyantı dünyayı korkutmaya devam ediyor. Omicron'u ilk fark eden kişi olan Güney Afrika Tabipler Birliği başkanı olan Dr Angelique Coetzee, varyant ile ilgili yeni bilgiler verdi. Coetze'ye göre yeni varyant aşısız 40 yaş altı gençleri yakalıyor.

09:17 - 30/11/2021 Salı
Güncelleme: 09:27 - 30/11/2021 Salı
Diğer
Omicron virüsü tüm dünyayı korkutuyor.
Omicron virüsü tüm dünyayı korkutuyor.

Yaklaşık 2 yıldır koronavirüsün pençesindeki dünya bir kez daha alarma geçmiş durumda. DSÖ'nün 'Küresel risk çok yüksek' şeklinde uyardığı Omicron varyantını tespit eden doktor virüsün en yaygın görüldüğü yaş grubunu açıkladı.

İlk olarak 2019'un son günlerinde Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve buradan dünyaya yayılan koronavirüste (Kovid-19) korkulan oldu, virüs bir kez daha mutasyon geçirdi.


Güney Afrika'dan yayılan ve B.1.1.529 olarak isimlendirilen yeni mutasyonunun adı, 'Omicron' olarak açıklandı. Omicron varyantı kısa sürede dünyanın alarma geçmesine neden oldu.

GENÇLER RİSKLİ GRUP

Omicron'u ilk fark eden kişi olan Güney Afrika Tabipler Birliği başkanı olan Dr Angelique Coetzee, varyant ile ilgili yeni bilgiler verdi.

Güney Afrika Sağlık Bakanlığı'nın Danışma Komitesi'nde de yer alan Dr Coetzee, önceki dalgalarda olduğu gibi Omicron'da da önce gençlerin hastalandığını söyledi.

Doktorun şimdiye kadarki deneyimi, varyantın 40 veya daha genç olan insanları etkilemesiydi. Güney Afrika sağlık bakanı Dr Joe Phaahla, aşı oranları nispeten düşük olduğu için gençlerin Omicron'dan en çok etkilenen grup olduğunu söyledi.

#omicron
#varyant
#koronavirüs
2 yıl önce