|

Operasyon inandırıcı değil

Dünya ABD’nin Bağdadi operasyonunu tartışıyor. Washington ve ABD medyasının verdiği bilgilerin çelişkili olması dikkat çekiyor. Eski istihbaratçı ve komutanlar da karanlık noktalara dikkat çekti. Yeni Şafak'a konuşan Emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan, "Ölüm haberine de öldürüldüğüne de inanmıyorum. ABD Bağdadi’yi tünelde sıkıştırdığını iddia ediyor, O zaman son görüntüleri yayınlasınlar" dedi.

Talha Menteş ve
04:00 - 29/10/2019 Salı
Güncelleme: 10:30 - 30/10/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
 Ebubekir El Bağdadi
Ebubekir El Bağdadi

DEAŞ lideri Ebubekir El Bağdadi’nin öldürülmesinde dünyanın bir numaralı gündem maddesi olmaya devam etti. ABD basını operasyonla ilgili Pentagon kaynaklarına dayanarak bir biri ile çelişen haberler yayınlarken Yeni Şafak’a konuşan eski istihbaratçı ve komutanlar karanlık noktalara dikkat çekti.

SON GÖRÜNTÜSÜNÜ YAYINLASINLAR

Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan ise, “Ölüm haberine de öldürüldüğüne de inanmıyorum. ABD operasyon yapabilir. Bu tip operasyonları servis edildiği kadarıyla biliyoruz. Daha önce Bağdadi’nin MOSSAD’la birlikte fotoğrafları çıktı. Bağdadi’nin sahipleri, ABD- Mossad. Kimin aklıyla dalga geçiyorlar. ABD Bağdadi’yi tünelde sıkıştırdığını iddia ediyor, O zaman bu adama ait son görüntüleri yayınlasınlar”dedi. ABD’nin “Bağdadi köpek gibi yalvararak öldü” söylemlerini hatırlatan Kılıçarslan, “Köpek gibi yalvaran adam kendini nasıl patlatıyor. Bomba üzerinde sarılırsa, ölüme direkt gidiyor demektir. Çeker pimi öldürür. Onlar da kendisiyle birlikte ölür. Kaç ABD’li ölmüş veya operasyona yardım ettiği öne sürülen kaç PKK/YPG’li ölmüş. Usame Bin Ladin’de de ölen ABD’li yoktu” diye konuştu.

TÜRKİYE’Yİ HEDEF GÖSTERDİLER

Kılıçarslan, “Trump Türkiye, Suriye ve Rusya’ya teşekkür ederek DEAŞ’a karşı açık hedef haline getirdi. Rusya, DEAŞ’ın yurtdışındaki unsurlarının hedefi olurken, Türkiye’nin de iç bölgelerinde benzer saldırılar yaşanabilir. Teyakkuzda olmamız gerekir. ABD’nin bu sayede Barış Pınarı Harekatı’nın intikamını almaya çalışacak” dedi. Kılıçarslan, ABD ve birlikte yürüdüğü İsrail'in ve üst aklın nihai hedefinde bir değişiklik yok. BOP ve hedefi devam ediyor.

CIA- MOSSAD İŞBAŞINDA

Özel Kuvvetler eski Alay Komutanı Kd. Albay Mithat Işık, “Özel operasyon yapmış biri olarak, Bağdadi’nin öldürülmesi bana inandırıcı gelmedi. Bu gibi işlerde inandırıcı olmak için kanıt koymanız gerekiyor. Tereddütlerin ortadan kalkması için naaşların gösterilmesi lazım. Burada hiçbir kanıt yok” dedi. Bağdadi’nin Musul kırsalında sınırımıza gelerek öldürülmesinin Türkiye’ye yönelik bir operasyon olduğunu belirten Işık, “Bağdadi CIA - Mossad işbirliğiyle Türkiye sınırından geçirilerek yakalanabilir, böylece DEAŞ halifesi Türkiye’de yakalandı şeklinde algı oluşturabilirlerdi. Türk istihbaratı Suriye'de çok etkili. Bizim birimlerimiz ABD’yi ‘böyle bir algı oluşturursanız müdahale ederiz’ diyerek operasyona zorlamış olabilir” diye konuştu.

BAĞDADİ’NİN KAFASI NEREDE?

Bombalı saldırı eylemlerinde teröristlerin kafa kısmının hiçbir zaman parçalanmadığını ifade eden bomba uzmanı bir emniyet yetkilisi, yaşanan bombalı saldırı sırasında çevreye verilen hasar ve etkilerini aktardı. Yetkili, “Bombalı saldırı eylemlerinde basıncın etkisiyle çevrede bulunan şahısları, uzakta bulunanlar da dahil olmak üzere fırlatıp atar. İkinci yakın dairede bulunan şahısların uzuvlarını koparır. Üçüncü yakın dairede ise adamların uzuvlarını kopararak, yakar. Bugüne kadar incelediğimiz bombalı eylemlerin tamamında saldırıyı gerçekleştirenlerin kafaları hep sapasağlam duruyordu. Bağdadi’nin kafasının bulunarak gerekli incelemeler yapılmalı” diye konuştu.

HAVA SAHAMIZI AÇTIK

DEAŞ üzerine çalışan bir başka istihbarat yetkilisi Türkiye’nin hava sahasını açarak Bağdadi operasyonuna katkı sunduğunu aktardı.

Bağdadi’nin Musul kırsalında öldürüldükten sonra İdlib’e getirilmiş olabileceğini söyleyen istihbarat yetkilisi, “Bağdadi İdlip gibi görünmesi için buraya getirildi. Başka yerde infaz edilip, tünelde sıkıştırdık deme ihtimalleri oldukça yüksek” dedi.

OPERASYON VAR DETAY YOK

Bağdadi’nin Musul’dan İdlib’e gelişiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan askeri istihbarat yetkilisi, “Bağdadi, İdlib’e eylem yapmak ya da birisiyle buluşmak üzerine gelmiş olabilir. Teknik istihbarat mı var içeriden birisi mi bilgi verdi. Bu gibi detayların hepsi muamma. Kendini patlatma olayına bakarsak radikal örgütlerin eylem tarzına uygun bir durum. PKK'da da diğer terör örgütlerinde de bu tarz eylemlere rastlıyoruz” dedi.

#Ebubekir El Bağdadi
#Abdullah Kılıçarslan
#Mithat Işık
5 yıl önce