|

PKK Avrupa'da karıştı

Köln'de toplanan Öcalan'ın 'danışmanı' Emin Kaya kod adlı Celal Abbas Komur, ERNK Avrupa eski sözcüsü Akif Hasan kod adlı Sami Coşkun, Köln sorumlusu Ahmet kod adlı Mehmet Zeki Budak örgütten ayrılma kararı aldı.Öcalan'ı, "Kendini ve PKK'yı satmakla" itham eden danışmanı Celal Abbas Komur, örgüt tarafından tutukulandı. Sami Coşkun ve Mehmet Zeki Budak kaçtılar ve her yerde aranıyorlar. Kopmaları önlemek için örgüt içinde infazlar bekleniyor.

Yeni Şafak
00:00 - 30/06/1999 Çarşamba
Güncelleme: 11:02 - 12/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Köln- Hakkında idam kararı verilen Abdullah Öcalan'ın İmralı'daki açıklamaları, PKK'nın Avrupa kanadında bölünmelere neden oldu. Örgütün sözde üst düzey sorumlusu 3 kişi ile Göttingen'de örgüt mensubu 25 kişi, Öcalan ve sözde Başkanlık Konseyi'ne bayrak açtı. Alınan bilgiye göre, Öcalan'ın Ankara 2 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne verdiği ifadelerde şehit ailelerinden özür dileyerek "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne hizmet etme arzusundayım, ne istiyorsanız onu yaparım" şeklindeki sözleri, örgütün Avrupa kadrosunu karıştırdı. Öcalan'ın açıklamalarına PKK'nın sözde Başkanlık Konseyi'nin de sahip çıkması, Avrupa kadrolarında sert eleştirilere yol açarken, örgütten toplu kopmalara da neden olmaya başladı.

"Yeni bir örgütlenme"

Öcalan'ın "danışmanı" Emin Kaya kod adlı Celal Abbas Komur, Avrupa ERNK eski sözcüsü Akif Hasan kod adlı Sami Coşkun, Köln sorumlusu Ahmet kod adlı Mehmet Zeki Budak'ın da aralarında bulunduğu üst düzey sorumlular, Köln'de biraraya geldiler. Toplantıdan sonra yapılan açıklamada, şu görüşler savunuldu: "Abdullah Öcalan, bir sempatizan kadar bile direnemeyerek teslim olmuştur. PKK'yı ve kendisini satmıştır. Ne yazık ki, PKK Başkanlık Konseyi de bu teslimiyeti kabullenmiştir. Bu noktada örgütü kurtarabilmek için yeni bir süreç ve örgütlenme başlatmak için kadroları yeni bir safta toplamak gerekiyor."

İnfazlar başlayacak

Toplantının ardından PKK'nın sözde Başkanlık Konseyi'nce gönderilen talimatla, örgüte isyan bayrağı açanların "tutuklanması" istendi. Öcalan'ın "danışmanı" Celal Abbas Komur'un, terör örgütünce bir eve kapatıldığı, Sami Coşkun ve Mehmet Zeki Budak ile örgütten kopan bazı kişilerin kaçtıkları ve her yerde arandıkları bildirildi. Göttingen şehrinde de Öcalan'ın ifadeleri ve bunu destekleyen sözde Başkanlık Konseyi'nin açıklamalarına tepki gösteren 25 kişinin örgütten ayrıldığı bildirildi. Avrupa'da meydana gelen bu olayların örgüt içinde gizli tutulmaya çalışıldığı, örgütteki çözülmeleri önlemek için önümüzdeki günlerde örgüt içi infazların artabileceğine dikkat çekildi. ------- ARA BASLIK ------------------



------- Geri OKU ------------------




 


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
25 yıl önce