|

PKK saldırdı polis izledi

Marsilya’da polis eşliğinde yürüyen PKK’lılar, Türklerin yaşadığı mahallede taşkınlık çıkardı. Terör örgütü yandaşlarının saldırısında biri ağır 4 Türk vatandaşı yaralandı. Olaylara polisin müdahale etmemesi büyük tepki çekti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/02/2018 Pazar
Güncelleme: 02:33 - 18/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Saldırdıkları 4 Türk vatandaşını yaralayan PKK yandaşları, ellerini kollarını sallayarak gitti. Fransız polisinin olaya müdahale etmemesi tepki çekti.
Saldırdıkları 4 Türk vatandaşını yaralayan PKK yandaşları, ellerini kollarını sallayarak gitti. Fransız polisinin olaya müdahale etmemesi tepki çekti.

Terör örgütü PYD/PKK yandaşları, Fransa’nın Marsilya kentinde polis eşliğinde yürüyüş yaptı. Çevre kentlerden toplanarak ülkenin güneyindeki Marsilya’da eylem düzenleyen PYD/PKK’lılar, daha sonra taşkınlık çıkardı. Saint-Antoine Mahallesi’ne doğru yönelen terör destekçisi grup, bu bölgede bulunan Türk vatandaşlarına saldırdı. Saldırıda biri ağır olmak üzere 4 Türk vatandaşı yaralandı.



POLİS MÜDAHALE ETMEDİ

PYD/PKK yandaşlarının tahrik ve taşkınlıkları karşısında sessiz kalan ve yeterli güvenlik önlemi almadığı kaydedilen Fransız yetkililerin, çıkan kavgaya da zamanında müdahale etmediği belirtildi. Bölgede yaşayan Türk vatandaşları, Fransız polisinin PYD/PKK yandaşlarının yürüyüşüne eşlik ettiği ve yol boyunca güvenliklerini sağladığını, ancak saldırıda herhangi bir müdahalede bulunmadıkları bilgisini paylaştı.

  • Valilikten skandal duyuru
  • Ülkenin doğusunda düzenleneceği belirtilen PYD/PKK gösterisi için yayımlanan duyuru dikkat çekti. Strazburg’daki gösteriye ilişkin Grand-Est Bölge Valiliği’nce yapılan bildiride “Kürt lider Öcalan’ın serbest bırakılması için bir gösteri düzenlenecektir. Bu nedenle şehirde bazı yollar kapatılacaktır.” ifadeleri kullanıldı. Valiliğin bir terör örgütü elebaşı için bu tür ifadelere yer vermesi ve “davetiye gibi bir duyuru metni” yayımlaması tepki çekti.
#Fransa
#PKK
6 yıl önce