|

Romanya, örnek bir ülke

Toptan: "Romanya, kültürlerin barış içinde yaşayabileceğinin ispatı" dedi.

Cihan
00:00 - 29/05/2008 Perşembe
Güncelleme: 20:14 - 29/05/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Romanya, örnek bir ülke
Romanya, örnek bir ülke

Romanya'daki 3 günlük resmi ziyareti çerçevesinde soydaşların yaşadığı Köstence'de temaslarına devam eden TBMM Başkanı Köksal Toptan, Romanya'nın farklı kültürlerin barış içinde birarada yaşadığı örnek bir ülke olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, soydaşlarla buluşmak üzere Hagi'ye ait İAKİ oteline geldi. Toptan, kendisini otelin girişinde karşılayan Gheorghe Hagi ile bir süre sohbet etti. Ardından soydaşlar ile Türk vatandaşlarından oluşan bir toplulukla biraraya gelen Toptan, soydaşların problemlerini dinledi.

Tatar Birliği Başkanı Saladin Hacıakay'ın 'Vize konusunda Romenlerle bir tutulmak istemiyoruz. Bir defalık sınırsız giriş çıkışlı vize verilsin.' Talebine Bükreş Büyükelçisi Ayşe Sinirlioğlu devreye girerek, 'Yapılması gereken neyse yapılacak' cevabı verdi.

Soydaşlarımızın yaşadığı Dobruca bölgesindeki izlenimlerini anlatan Toptan, diyalogsuzluktan dolayı savaşların çıktığına işaret ederek, "Romanya, farklı kültürlerin barış içinde birarada yaşayabileceğinin ispatıdır" şeklinde konuştu.

Türkiye olarak işadamlarını bölgeye daha fazla yatırım için teşvik ettiklerini dile getiren TBMM Başkanı, inceleme yaptığı Mecidiye Atatürk Ulusal Koleji için de, "Belki binayı yıkıp baştan yapmak lazım. Yatırım yapılması gerekiyor" tespitinde bulundu. Katılımcılarla tek tek fotograf çektiren Toptan, otelde dinlenmeye çekildi.

Hagi'ye ait 4 yıldızlı İAKİ oteli, Ksötence'nin sayfiye bölgesi olan Mamaia'da bulunuyor. Hotelin ismi Hagi'nin oğlu İanis ile kızı Kia'nın birleşiminden oluşuyor.


16 yıl önce