|

Rusların infaz listesi var: Zelenskiy ilk sırada

Rusya’nın Ukrayna’da infaz listesi hazırladığı da iddia ediliyor. Kırım Tatar Milli Meclisi Temsilcisi Zafer Karatay, ölüm listesinin direnişi sürdürebilecek kişilerden oluştuğunu söyledi. Listede Zelenski dışında Kırım Tatarları Milli Meclis Başkanı Refat Çubarov var.

Aybike Eroğlu
00:00 - 28/02/2022 Pazartesi
Güncelleme: 00:56 - 28/02/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Vladimir Zelenski
Vladimir Zelenski

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişimi ile ilgili şok iddialar gelmeye devam ediyor. Putin yönetiminin, Kırım’a girişi yasaklanan Kırım Tatar Milli Meclisi üyeleri başta olmak üzere çok sayıda Ukraynalı yöneticiye suikast planladığı iddia edildi.

Ukrayna istihbaratına dayandırılan iddia göre listede Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve Eski Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile Kırım Tatarları Milli Meclis Başkanı Refat Çubarov’un da aralarında bulunduğu Tatarlar yer alıyor.

UKRAYNA İSTİHBARATI ULAŞTI

İnfaz listesine ilişkin bilginin Ukrayna istihbarat güçlerine dayandırıldığını aktaran Kırım Tatar Milli Meclisi Temsilcisi Zafer Karatay, “Bu listenin Zelensky yönetiminin Rusya’nın taleplerini kabul etmemesi halinde mevcut direnişi sürdürebilecek kişilere yönelik olduğu ifade ediliyor. Operasyon başlar başlamaz ortaya çıkan ilk kargaşada Kiev’i ele geçirmeyi hedefleyen Rus güçleri bu kapsamda Kiev yakınlarındaki havalimanlarına hava birlikleri indirip, bölgeye hızlı bir biçimde asker ve silah sevkedilmesi için girişimde bulundu. Ukrayna yönetimini kendi taleplerine razı etmeye, büyük kayıplar vermeden savaşı uzun sürmeden bitirmeye gayret ediyorlardı. İşte Kiev’i ele geçirmeyi hedefledikleri bu 24 saatlik sürede, mevcut direnişi devam ettirme ihtimali olan insanlara yönelik infaz listeleri hazırlanmış” diye konuştu.


TATARLAR LİSTEDE

Listede Kırım Tatarlarının başı çektiğini anlatan Karatay, “Kırım tatarları 8 senedir işgale razı değiller, direniyorlar. Demokratik oylarla seçilmiş en üst yetki verdikleri Kırım Tatar Milli Meclisi başı çekiyor. Listede Kırım Tatar Türk halkının milli lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov ve mevcut yasaklanan üyeler, Ukrayna Dışişleri Bakanı 1. Yardımcısı Emine Cebbar’ın da yer aldığı ifade ediliyor” diye anlattı.

#Rusya
#Ukrayna
#Vladimir Zelenski
#Petro Poroşenko
#Dmitro Kuleba
#Refat Çubarov
2 yıl önce