Rusya İran'daki nükleer santrali boşalttı
19:55, 20/04/2026, Pazartesi
AA

Foto: Arşiv
Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom Genel Müdürü Alexey Likhachev, İran’ın güneyinde Basra Körfezi kıyısında yer alan Buşehr Nükleer Enerji Santrali’nde görev yapan tüm çalışanların bölgeden çıkarıldığını açıkladı. Söz konusu santral, ABD ve İsrail’in İran’a düzenlediği saldırılarda hedef alınan noktalar arasında yer almıştı.
Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un Genel Müdürü Alexey Likhachev, İran'ın güneyindeki Basra Körfezi'nde bulunan Buşehr Nükleer Enerji Santrali'nden tüm personelin tahliye edildiğini bildirdi.
Santralden tahliye sürecinin sona erdiğini belirten Likhachev,
"Tahliyeyi tamamladık. Çatışmaların başlamasından bu yana 600’den fazla kişiyi tahliye edip Rusya’ya gönderdik. Arkadaşlar şimdi dinleniyor ve kendilerine geliyorlar.
" ifadelerini kullandı.Sadece gönüllüler kaldı
Santral alanında sadece gönüllülerin kaldığını aktaran Likhachev, Buşehr sahasında 20 kişi, Tahran’da ise 4 kişinin bulunduğunu dile getirdi.
İşgalcilerin hedefinde
ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarında Buşehr Nükleer Enerji Santrali hedef olmuştu. Saldırılarda 1 kişi hayatını kaybetmişti.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “yasa dışı ve pervasız” olarak nitelendirerek, Moskova’nın santraldeki durumun tehlikeli bir eşiğe yaklaştığına dair uluslararası toplumun ve dünya kamuoyunun dikkatini çekmek için çaba gösterdiğini duyurmuştu.

Gündem
NATO Genel Sekreteri Rutte yarın Türkiye’ye gelecek

Dünya
Rusya'dan Alman savunma şirketlerini hedef gösteren liste: Berlin Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı

Dünya
Ukrayna duyurdu: Zelenski Türkiye'de Putin ile görüşmeye hazır
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.