|

Sincar oyunu

Zeytin Dalı Harekatı’yla Afrin’i kısa sürede temizleyen Mehmetçik’in Sincar’a yönelmesinden korkan PKK/PYD, “çekiliyoruz” numarasına başvurdu. Kandil dün kenti Ezidilere terk ettiklerini duyurdu. Güvenlik güçleri PKK’nın YBŞ adıyla kentte olduğu bilgisini verdi. PKK’nın harekatı engellemek için yine Batı’yı harekete geçirmek istediği belirtiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:18 - 24/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye’nin Sincar kararlılığını gören ABD-PKK ittifakı, ‘çekilme’ adı altında yeni bir oyalama taktiğini devreye soktu
Türkiye’nin Sincar kararlılığını gören ABD-PKK ittifakı, ‘çekilme’ adı altında yeni bir oyalama taktiğini devreye soktu

PKK’nın Irak’ta ikinci Kandil yapmaya çalıştığı Sincar’a yönelik operasyonun yaklaştığını gören ABD, ‘çekilme’ oyununu devreye soktu. 2014 yılı ağustos ayında Ezidileri DEAŞ’a karşı koruma bahanesiyle yerleştiği Sincar’dan bir daha çıkmayan PKK, terörün çatı kurumu KCK kanalıyla dün batı medyasına ‘geri çekilme’ konulu yalan bir iddia servis etti. Suriye’de YPG/PYD, Sincar’da ise YBŞ adıyla örgütlenen PKK, Türkiye’nin bölgeye müdahalesini engellemek üzere Batı kamuoyunu harekete geçirmek için sözde çekilme yalanına başvurdu.

O YALANIN NEDENİ

Sözkonusu iddianın zamanlamasına dikkat çeken kaynaklar, örgütün bunda sonra “Sincar’da PKK varlığı yok. YBŞ ise DEAŞ’tan kendilerini korumaya çalışan yerel Ezidilerden oluşuyor” şeklinde propagandaya başlayacağına işaret etti. Batı medyasına verilecek demeç ve görüntülerle işlenecek bu iddia, Batı ülkelerinin Türkiye’ye “Sincar harekâtından vazgeç” baskısı yapmasını amaçlıyor. Oysa PKK, ABD desteğiyle işgal altında tuttuğu bölgelerde Araplar, Türkmenler, kendisine muhalif Kürtler ve Ezidilere de uyguluyor. Ezidi gençleri zorla ‘askere’ alırken kendisine karşı çıkan Ezidi liderlerini de ya öldürüyor ya da sürgüne gönderiyor. PKK baskısıyla Sincar’dan kaçan çok sayıda Ezidi aile halen Türkiye’de yaşıyor.

TÜRKİYE KARARLI

Türkiye ise Irak kuzeyindeki terör varlığını sonlandırmak ve Suriye PKK’sına karadan ABD yardımını kesmek için bölgeye yönelik operasyonlarını artırdı. 10 Mart’tan buyana havadan ve karadan devam eden askeri faaliyetler sonucu 55 terörist öldürülürken, PKK’lıların kullandığı 20 mağara ve 42 barınak da kullanılamaz hale getirildi. Irak’ta 5 kilometre derinliğinde güvenli bir hat oluşturan Mehmetçik, yaklaşık 2 bin 500 metre yükseklikteki dağlık, kayalık arazide yürüttüğü kararlı operasyonlarla aynı zamanda teröristlerin kaçakçılık faaliyetlerine de büyük darbe indirdi.

#PKK
#​Zeytin Dalı Harekatı
#Afrin
6 yıl önce