|

Suriye'de 32 köy teröristlerden temizlendi

TSK, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dün sabahtan itibaren 25 hedef 107 kez vurdu. Zavgar ve Külliyah bölgelerinde teröristlerin kullanıldığı 4 binanın imha edildi, harekat kapsamında 32 köy teröristlerden temizlendi.

Yeni Şafak
19:22 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:26 - 31/08/2016 Çarşamba
Diğer

Genelkurmay Başkanlığı, Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin, "Harekatın 8'inci gününde, dün saat 09.30'dan şu ana kadar Zavgar ve Külliyah bölgelerinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 25 hedef fırtına obüsleriyle 107 atım yapılarak tam isabetle vuruldu" açıklamasında bulundu.



Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM'nin DEAŞ ile mücadeleye yönelik kararları çerçevesinde sürdürülüyor.



Açıklamada, şunlar ifade edildi:



"Bu kapsamda harekatın 8'inci gününde, dün saat 09.30'dan şu ana kadar Zavgar ve Külliyah bölgelerinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 25 hedef Fırtına obüsleriyle 107 atım yapılarak tam isabetle vurulmuştur. Ayrıca akşam saatlerinde,18.50 yine Zavgar ve Külliyah bölgelerinde teröristlerce barınma alanı olarak kullanıldığı tespit edilen dört bina Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklarca yapılan hava taarruzuyla içindeki teröristlerle birlikte imha edilmiştir.



Buna ilave olarak Koalisyon Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca Güzelmezra bölgesine yapılan hava taarruzu sonucunda DEAŞ'a ait bir silahlı araç imha edilmiştir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir."



Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu birliklerince teröristlerden temizlenen yerleşim bölgeleriyle ilgili bilgi de verilen açıklamada, "24 Ağustos 2016 tarihinden bugüne kadar, Koalisyon çerçevesinde yürütülmekte olan Fırat Kalkanı Harekatı'nda, Özgür Suriye Ordusu birlikleri harekatın cereyan ettiği bölgede toplam 32 köy/yerleşim yerini terörist unsurlardan temizleyerek, bu bölgeleri sivil halkın dönüşüne müsait bir duruma getirmiştir. Anılan bölgelere dönüş başlamıştır." değerlendirmesinde bulunuldu.












#TSK
#Fırat Kalkanı
8 yıl önce