
Suudi Arabistan, İsrail işgali altındaki Filistin topraklarına yeni yerleşim inşa etme kararı alan İsrail'i kınadı.
Suudi Arabistan, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında yeni yerleşim birimi inşa etme kararını kınadı.
Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Kültür ve Enformasyon Bakanı Adil bin Zeyd et-Tureyfi, bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Bakanlar Kurulu, İsrail'in 20 seneden bu yana ilk defa Batı Şeria'da yeni yerleşim birimi inşa kararı, iki bin yeni konut inşası ve işgal altındaki Filistin topraklarından 977 dönümü istila etmesini kınıyor." ifadesini kullandı.
Bakan Tureyfi, ülkesinin uluslararası topluma, İsrail makamlarını, Filistin halkı aleyhindeki keyfi ve ırkçı uygulamalarını durdurmaya zorlaması yönündeki çağrısını tekrar ettiğini belirtti.
İsrail'in fiili işgali altında olan Batı Şeria'da yaklaşık 400 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buradaki Yahudi yerleşim birimlerinin tamamı illegal kabul ediliyor.






