|

Tetikteyiz

Afrin-Azez hattında stratejik öneme sahip Burseya Dağı’nda eller tetikte. Mehmetçik, zorlu hava şartlarına rağmen eli tetikte 24 saat esasına göre nöbet tutuyor. Harekatın 9. gününde (28 Ocak) teröristlerden temizlenen Burseya’da komandolar, oluşturdukları üs bölgelerinde PKK’lı teröristlerin her hareketini izliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 08:57 - 16/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Burseya’da komandolar, oluşturdukları üs bölgelerinde PKK’lı teröristlerin her hareketini izliyor.
Burseya’da komandolar, oluşturdukları üs bölgelerinde PKK’lı teröristlerin her hareketini izliyor.

Mevzilerde gece görüşlü dürbünlerle sürekli gözetleme yaparken, bir yandan da elleri tetikte bölgenin güvenliğini sağlıyor. Uzun menzilli silahlarla teröristlerin her türlü sızma girişimine anında karşılık veren askerler, teknolojinin tüm imkanlarından yararlanıyor. Tamamen yerli üretim İHA ve SİHA’ların desteğiyle yürütülen harekatta, teröristlerin beton bloklarla güçlendirdiği savunma hatları ise gün boyunca Fırtına obüsleri ve tank atışlarıyla yerlebir ediliyor. Teröristlerin saklandığı tüneller tek tek belirlenirken, askerler tuzaklanmış patlayıcıları imha ediyor. Teröristlerin sivilleri kalkan olarak kullanarak meskûn mahallerde düzenlemesi muhtemel saldırılara karşı her türlü önlemi alan Mehmetçik, sınır hattı boyunca alan derinliğini de artırıyor.

Etti 1528

Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından buyana etkisiz halegetirilen terörist sayısı en az 1528’e yükseldi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, dün itibariyle son 24 saatte 43 teröristin hava-kara operasyonlarıyla öldürüldüğü belirtildi. Bölgede PKK ve DEAŞ’ın ölü sayısı hızla artıyor.

#TSK
#Afrin
6 yıl önce