|

Trudeau’ya Castro tepkisi

Kanada Başbakanı Trudeau, Küba lideri Fidel Castro için yayınladığı taziye mesajıyla ABD'nin tepkisini çekti. Kendisi gibi Kanada Başbakanlığı yapan babası Pierre Elliot ile yakın arkadaşlığı olduğu bilinen Castro için övgü dolu mesaj yayınlamasına, ABD'li senatörler tepki gösterdi.

Yeni Şafak
10:24 - 29/11/2016 Salı
Güncelleme: 10:39 - 29/11/2016 Salı
Diğer
Kanada Başbakanı Justin Trudeau
Kanada Başbakanı Justin Trudeau

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun hafta sonunda ölen eski Küba lideri Fidel Castro için yayınladığı mesaj, ABD'li senatörlerin ve muhalif Kübalıların tepkisini çekti. Trudeau, babası Pierre Elliot'ın yakın arkadaşı olan 90 yaşındaki Küba liderini 'efsanevi devrimci ve hatip' diye övmesine, Küba asıllı ABD'li senatör Marco Rubio ve Ted Cruz tarafından eleştirildi. ABD'de yaşayan Kübalı muhalifler de, Trudeau'nun Castro'nun muhaliflerine yönelik baskıcı politikalarını görmezden gelmesinin yanlış olduğu yorumunda bulundu.



Trudeau'nun kendi gibi başbakan olan babası Pierre Elliot, 1976'da eşi ve küçük oğlu Michael ile birlikte 1976'da başkent Havana'yı ziyaret etmişti. Trudeau ve Castro'nun arkadaşlığı, Kanadalı siyasetçinin 2000 yılındaki ölümüne kadar sürmüştü. Castro o dönemde Trudeau'nun cenazesine katılmıştı.






#Justin Trudeau
#Kanada
#Fidel Castro
7 yıl önce