|

Türkiye'nin sipariş etmesi halinde Rusya'da 11 adet Su-35 hazır bekliyor

Endonezya tarafından sipariş edilen, ancak ABD'nin CAATSA yaptırımları çekincesiyle teslim alınamayan Rus Su-35 savaş uçakları hangarda bekliyor. Amerika'dan F-35 tedariğinde yaşanan sorunlar nedeniyle Türkiye açısından alternatif olarak görülen Su-35'lerden 11'i teslim için hazır.

10:35 - 26/10/2019 Cumartesi
Güncelleme: 10:40 - 26/10/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Eylül'de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TeknoFest'te sergilenmek üzere Rusya'dan SU-35 savaş uçağı gönderildi.
Eylül'de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TeknoFest'te sergilenmek üzere Rusya'dan SU-35 savaş uçağı gönderildi.

Moskova'nın silah satışını dikkatle izleyen Washington, Endonezya’nın yeni nesil savaş uçağı Sukhoi Su-35 alımından vazgeçilmesi için baskı uyguluyor.

Gündeme gelen CAATSA yaptırımlarıya birlikte ABD, F-16 satışını gündeme getiriyor.

Endonezya Hava Kuvvetleri resmi temsilcisi Novyan Samiega, olası ABD yaptırımlarından dolayı Rus yapımı Su-35 avcı uçaklarının tedarikiyle ilgili sözleşmenin iptal edilebileceğini belirtti.

Endonezya için üretlilen, ancak teslim edilemeyen 36 adet Su-35 bir süredir hangarda bekletiliyor. Söz konusu uçaklardan 11'i uçuşa ve göreve hazır nitelikte.

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, Rusya ile Türkiye’nin olası bir Su-35 uçağı sevkiyatına ilişkin istişarelerde bulunduğunu, Türk tarafının konuyu incelediğini ifade etti.

  • Rusya’nın eylül ayında İstanbul’da gerçekleşen Teknofest’te Türk uzmanlara Su-35’i gösterdiğini hatırlatan Şugayev, "Şimdilik daha ileri bir aşamadan söz edemem" açıklamasını yaptı.
#türkiye
#su35
#savaş uçağı
#f16
#f35
#endonezya
#rusya
#amerika
#abd
#catsaa
#11 adet
#sipariş
4 yıl önce