|

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den Erdoğan'a teşekkür: Bunu asla unutmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Erdoğan, daha fazla can kaybının yaşanmamasını ve Ukrayna'nın daha fazla zarar görmemesini teminen bir an evvel ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti. Zelenskiy ise sosyal medya hesabından Erdoğan'a teşekkür ederek, "Ukrayna halkı bunu asla unutmayacak" dedi.

16:44 - 26/02/2022 Cumartesi
Güncelleme: 16:53 - 26/02/2022 Cumartesi
AA
Zelenskiy - Erdoğan
Zelenskiy - Erdoğan

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 3'üncü gününde sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi ve son gelişmeler ele alındı.

"ATEŞKES İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ'

Erdoğan, görüşmede, Rusya'nın saldırısında hayatını kaybeden Ukrayna vatandaşları için başsağlığı diledi, yaralananlara acil şifa temennisinde bulundu. Erdoğan, daha fazla can kaybının yaşanmamasını ve Ukrayna'nın daha fazla zarar görmemesini teminen bir an evvel ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

ZELENSKİY'DEN BAŞKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy görüşme sonrası bir açıklamada bulundu. Zelenskiy, "Ukrayna halkı verilen desteği asla unutmayacak." diyerek Erdoğan'a teşekkür etti.


#Ukrayna
#rusya
#recep tayyip erdoğan
2 yıl önce