|

Ya işbirliği ya kaos

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) Millî Savunma ve Güvenlik Enstitüsü (MSGE) tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen İstanbul Güvenlik Konferansı dün başladı. Konferansa KKTC İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars da katıldı.

Talha Menteş
04:00 - 8/11/2019 Cuma
Güncelleme: 01:58 - 8/11/2019 Cuma
Yeni Şafak
Ayşegül Baybars
Ayşegül Baybars

Burada açılış konuşması yapan Baybars, Doğu Akdeniz’de keşfedilmiş hidrokarbon kaynaklarının bölgede kartların yeniden karılmasına yol açtığına dikkat çekerek kaynakların Rumlarla eşit paylaşımından yana olduklarını vurguladı.

Petrol ve doğalgazın bazı bölge ve ülkelere fayda sağlarken bazıları için de büyük sorunlara, hatta çatışma ve savaşlara yol açtığını hatırlatan Baybars, “Bizim seçtiğimiz yol ise işbirliğidir. Bu kaynakların öncelikle iki halkın, dolayısıyla bölgenin faydasına kullanılması yoludur” dedi. KKTC olarak Rum Yönetimi’ne 2011’den beri defaatle iyi niyetle teklif götürdüklerini söyleyen Baybars, Rumların sözde ‘egemenlik’ iddiasıyla bu teklifleri reddettiğini kaydetti. Rum Kesimi’nin paylaşmak yerine krizi tırmandırmayı seçtiğini söyleyen Baybars, Kıbrıs Türklerinin hakkını sonuna kadar savunacaklarını belirtti.

#TASAM
#MSGE
#KKTC
#Ayşegül Baybars
4 yıl önce