|

Yeni rota Münbiç

Afrin’den bölücü örgütü atan Türkiye, Suriye-Irak sınır hattından PKK/PYD tehdidinin sıfırlanması için Tel Rıfat ve Münbiç gibi yeni adreslere yoğunlaşacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/03/2018 Salı
Güncelleme: 03:26 - 20/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Afrin'den sonra yeni rota Münbiç
Afrin'den sonra yeni rota Münbiç

Afrin ilçe merkezinde kontrolü sağlayan TSK ve ÖSO’nun bölücü örgütün Zeytin Dalı Harekatı’nda eleman ve lojistik desteği sağladığı Tel Rıfat’ın durumu bu çerçevede büyük önem taşıyor. Uzmanlar harekatın son aşamasında Tel Rıfat ve Minniğ Havalimanının kontrol altına alınması gerektiğini belirterek, “O ara bölge dediğimiz sistemin mutlaka kontrol altına alınması lazım. Hedefin son aşaması Tel Rıfat bölgesinin kontrol edilmesi. Orada terör örgütünün tekrar yeniden palazlanmasına izin verilmemesi lazım” uyarısında bulunuyor.

HAZIRLIKLAR MASADA

Tel Rıfat’ın yanı sıra Türkiye’nin ajandasında ABD ile görüşmelerin sürdüğü Münbiç de önemli bir yer tutacak. Türkiye, Münbiç’in de yerel halk tarafından oluşturulacak bir Meclis tarafından yönetilmesini isterken, güvenliğe katkı verebileceğini her fırsatta deklare ediyor.Masada verilen sözlerin sahada tutulmaması ihtimaline karşı Türkiye kendi göbeğini kendi kesmek için ise hazırlıklarını sürdürüyor. Afrin’in ardından Menbiç’in temizlenmesi gündeme gelecek. Türkiye verilen sözler tutulmazsa Türkiye Afrin’de olduğu gibi tek başına harekete geçecek. Türkiye verilen sözler tutulmazsa Türkiye Afrin’de olduğu gibi tek başına harekete geçecek. Terörle mücadelenin Afrin sonrası rotalardan birini ise Irak’ın kuzeyi oluşturacak.

#Afrin
#TSK
#Münbiç
6 yıl önce