|

Zafer bayramında gövde gösterisi

Sovyetler Birliği’nin İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Alman- yasını mağlup etmesinin 73. yıl dönümü, Moskova’daki Kızıl Meydan’da askeri geçit töreni ile kutlandı.13 bin asker ve 75 savaş uçağının katıldığı törende Rus ordusuna ait yeni zırhlı araç ve silahlar sergilenerek gövde gösterisi yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:19 - 10/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Kızıl Meydan’da askeri geçit töreniyle gövde gösterisi yapıldı.
Kızıl Meydan’da askeri geçit töreniyle gövde gösterisi yapıldı.

Rusya’da en önemli bayramlardan biri olarak kabul edilen zafer bayramının 73. yıl dönümü kutlandı. Sovyet ordusunun İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi güçlerine karşı kazandığı zaferin 73. yıl dönümü nedeniyle Kızıl Meydan’da askeri geçit töreniyle gövde gösterisi yapıldı.


13 bin askerin katıldığı törende Su-57 hayalet uçakları, hipersonik Kinjal (Hançer) füzeleri yüklenmiş MiG-31s uçakları, zırhlı Terminatör araçları, ve karadan havaya füze sistemi Tor-M2 gibi yeni askeri araçlar sergilendi.


Putin’den savaş uyarısı

Törende konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Savaş, hayatın gücünü ölçen bir şey. Savaş tehdidinin ciddiyetinin, barışın ise ne kadar kırılgan olduğunun farkındayız” dedi. Putin, yeni tehditlerin arkasında kibir, hoşgörüsüzlük, saldırgan milliyetçilik ve benzersiz olma iddiası olduğunu söyleyerek İkinci Dünya Savaşı’nın tekrarına karşı uyardı.


Putin ayrıca, “Rusya, küresel güvenliğin sağlanması için tüm sorulara ve diyaloğa açıktır. Yapıcı, eşit ortaklık için hazır” ifadelerini kullandı.

#Rusya
#Putin
6 yıl önce