|

112 yıllık devi aldı, 10 bin kişiyi çıkaracak

112 yıllık ABD merkezli Xerox'u Japon Fujifilm tam 6.1 milyar dolar karşılığında satın aldı. Satın alma sonrası Fuji Xerox ortak girişimi ile 18 milyar dolar büyüklüğünde yeni bir şirket kurulacak. Fuji'den yapılan açıklamada yeniden yapılanma projesi kapsamında 10 bin kişinin de işten çıkarılacağı belirtildi.

Yeni Şafak
16:19 - 31/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:34 - 31/01/2018 Çarşamba
Diğer
Dev satın alma sonrası 10 bin kişinin işine son verilecek.
Dev satın alma sonrası 10 bin kişinin işine son verilecek.

Fujifilm tam 6.1 milyar dolar karşılığında ABD merkezli Xerox'u satın alarak, mevcut Fuji Xerox ortak girişimini büyütme ve 18 milyar dolar büyüklüğünde yeni bir şirketin oluşturulduğunu duyurdu. Böylelikle ABD'li ofis malzemeleri devinin bağımsız macerası sona erdi.

DEV BİRLEŞME OLACAK

8.3 milyar dolar piyasa değeri olduğu belirtilen Xerox, yapılan açıklamaya göre
ilk aşamada Asya'da Fujifilm ile birlikte faaliyet gösteren mevcut ortak girişimle birleşecek.
Xerox'un mevcut hissedarlarına ise hisse başına 9.8 dolar tutarında nakdi temettü ödenecek.

TÜM KONTROL EL DEĞİŞTİRECEK

Habertürk'ün haberine göre, Tokyo merkezli Japon Fujifilm ise ortak girişimin yüzde 50.1 hissesine sahip olarak Xerox'un tüm kontrolünü ele geçirmiş olacak.


30 MİLYAR DOLARLIK GÖRÜŞME

Xerox, dünyada yazıcı ve kopyalama endüstrisine olan talebin azalması nedeniyle artan baskı sonucu birleşme için Japon kamera üreticisi Fujifilm ile bir süredir temas halindeydi.

10 BİN KİŞİ İŞTEN ÇIKARTILACAK

Fujifilm tarafından yapılan açıklamada Japon şirketin pazardaki artan rekabet koşulları nedeniyle yeniden yapılanma projesi kapsamında 10 bin kişinin işten çıkarılacağı söylendi.

#Fujifilm
#Xerox
#Japonya
#ABD
6 yıl önce