|

160 ülkenin gözü Antalya’da

Dünyanın en büyük seracılık fuarı Growtech 18. kez kapılarını açtı. Fuar direktörü Engin Er 160 ülkeden online kayıt yaptırılarak rekor kırılan organizasyona 85 bin katılımcı beklediklerini söyledi.

Orhan Orhun Ünal
04:00 - 29/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:59 - 29/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Antalya Expo Center’da 50 bin metrekare alanda ziyarete açıldı.
Antalya Expo Center’da 50 bin metrekare alanda ziyarete açıldı.

Dünyanın seracılık fuarı, Growtech Eurasia 18. kez kapılarını açtı. Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı'na bu yıl 160 ülkeden katılımcı online yani İnternet üzerinden ön kayıt yaptırdı. 85 bin ziyaretçiyi ağırlayacak organizasyon Antalya Expo Center’da 50 bin metrekare alanda ziyarete açıldı.

800 İŞLETME BİRARADA

30’dan fazla ülkeden 800 işletme ve markanın katıldığı, Çin, Güney Kore, Hollanda, İspanya ve Macaristan’ın ülke olarak milli katılım sağlıyor. Fuar, ‘Tarım ve Teknolojinin Global Buluşması’ ana temasıyla düzenleniyor. 50 bin m2 alanda ‘Tohumculuk, Sera ve Sulama Teknolojileri, Bitki Besleme ve Koruma, Traktör ve Tarım Makinaları ile Hayvancılık’ olmak üzere toplam 5 kategoride düzenleniyor. Etkinliğe bu yıl 30’dan fazla ülkeden 800 şirket ve marka katılıyor.


EN FAZLA KATILIM HİNDİSTAN'DAN

Growtech Fuar Direktörü Engin Er, “Growtech her zaman uluslararası katılımcı ve ziyaretçi sayısının yüksekliği ve oluşturduğu iş hacmiyle öne çıkan bir fuar. Bu yıl uluslararası katılımcı ve marka sayımızın yüksekliğinin yanısıra fuar öncesinde 160 ülkeden rekor düzeyde online ziyaretçi kaydı aldık. Dünya genelinde 193 ülke bulunduğu düşünülürse; Growtech’in bu yıl da rekorlara imza atacağını söyleyebiliriz. En çok ziyaretçi kaydı aldığımız ülkeler sırasıyla, Hindistan, Cezayir, Mısır, Fas, İran, Ürdün, Irak, Tunus ve Filistin” dedi.

ULUSLARARASI BASIN DA TAKİP EDİYOR

Ulusal ve yerel basınla birlikte bu yıl Macaristan, Ukrayna, Gürcistan, İsrail, Sırbistan ve Irak’tan uluslararası basının da fuarı takip ettiğini açıklayan Growtech Fuar Direktörü Engin Er şöyle devam etti: “Çin, Güney Kore, Hollanda, İspanya ve bu yıl ilk kez Macaristan ülke olarak milli katılımla Growtech’de olacaklar. T.C. Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde ve BAİB koordinasyonunda Growtech Eurasia Uluslararası Tarım Fuarı ile eş zamanlı olarak Alım Heyeti Programı’ne ev sahipliği yapıyoruz. Azerbaycan, Bahreyn, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Moldova ve Ürdün'den 29 firma programa katılıyor. Bunun yanı sıra bu yıl birçok ülkeden bağımsız heyet ve dernekler fuarımızı ziyaret ediyorlar. Örneğin dünyada seracılık konusunda en büyük yatırım yapan ülkeler olan Rusya ve Özbekistan’dan yatırımcı heyetler alım yapmaya Growtech fuarına geliyorlar."

#Antalya
#Seracılık fuarı
#Growtech
#Antalya EXPO Çarşı
5 yıl önce