|

2019 EFT ücretleri

Hesabınızda bulunan parayı farklı bir banka hesabına göndermek - EFT yapmak istediğinizde bankaların havale ve EFT ücretleri değişiklik göstermektedir. Peki, 2019 yılında EFT ücretleri ne kadar oldu?

Yeni Şafak
14:48 - 28/12/2018 Cuma
Güncelleme: 15:12 - 28/12/2018 Cuma
Yeni Şafak
EFT ücretleri bankadan bankaya göre değişiklik göstermektedir.
EFT ücretleri bankadan bankaya göre değişiklik göstermektedir.

Hesabınızda bulunan parayı farklı bir banka hesabına göndermek - EFT yapmak istediğinizde bankaların havale ve EFT ücretleri değişiklik göstermektedir. Akbank ,Denizbank , Garanti Bankası , İş Bankası, Ziraat Bankası , Vakıf Bankası , Halk Bankası , Yapıkredi Bankası havale ve EFT ücreti ne kadar? 2019 yılında bankaların EFT ücretleri en çok merak edilen konu başlıklarından biri.

Son dönemde mobil bankacılığın gelişmesiyle de para transferleri yapılabiliyor. Bankada bulunan Türk Lirası mevduatınızı farklı bankaya, isme EFT, hesaba EFT yada IBAN'a EFT yolu ile göndermek istediğinizde ne kadar EFT ücreti ödeyeceksiniz? EFT ücreti almayan bankalar var mı? İşte tüm detaylar:

Akbank EFT ücreti 2019


Akbank müşterilerinin şubeleri üzerinden havale işlem yapmak istenmesi durumunda 35 TL, Akbank Direkt üzerinden (mobil, internet bankacılığı) yapılan işlemlerden 3 TL, ATM üzerinden yapılan havale işlemlerinde ise 10 TL ücret ödenmek durumundadır.

Başka bankalar ile ilgili yapılacak işlemlerde ise EFT ücret uygulaması da yapılmaktadır. Şubeler üzerinden EFT talimatı veren kişiler 60 TL, Akbank Direkt (mobil ve internet bankacılığı) üzerinden yapılan işlemlerden 6 TL, ATM’ler üzerinden verilen EFT talimatlarında ise 15 TL ücret alınmaktadır. Akbank, T.C Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen karara uyarak müşterilerinden herhangi bir şekilde hesap işletim ücreti almayacağını ifade etmiştir.

Denizbank EFT ücreti 2019

Denizbank müşterileri, Havale yapmak istemeleri durumunda 3 farklı kanal kullanabilirler. Şube üzerinden Havale yapmak istenmesi durumunda 35 TL, Mobil bankacılığı üzerinden havale yapılmak istenmesi durumunda 2 TL, internet bankacılığı üzerinden havale yapılmak istenmesi durumunda ise 2,5 TL işlem başına tahsis ücreti ödenmektedir.

ATM üzerinden havale yapmak isteyen kişilerden ise 7 TL işlem ücreti alınıyor. Farklı bir banka hesabına para transferi yapmak isteyen kişiler, verecekleri EFT talimatı üzerinden de tahsis ücreti ödüyor. Şubeler üzerinden verilen EFT talimatı için minimum 55 TL, maksimum ise 500 TL EFT ücreti alınıyor. Bununla beraber internet bankacılığı kullanan kişilerden 5,5 TL, mobil bankacılık kullanan kişilerden ise 4,5 TL EFT ücreti alınıyor.

Hesap işletim ücreti konusunda da prosedürü bulunan Denizbank’ın, her müşterisi için aylık 13,90 TL hesap işletim ücreti aldığını belirtelim. 6 aylık hesapladığımızda ise bu tutar 83,4 TL’ye tekabül etmektedir.

Garanti Bankası EFT ücreti 2019

Garanti Bankası müşterileri, farklı bir bankaya para transferi yaparken EFT ücreti ödemek durumundadırlar. Şubeler üzerinden yapılan EFT işlemi için minimum 60 TL maksimum ise 600 TL işlem ücreti ödenmektedir.

İnternet bankacılığından yapılan EFT işlemlerden 5,50 TL tahsis ücreti alınırken mobil bankacılık üzerinden 2,50 TL tahsis edildiğini görüyoruz. Banka içi para transferleri sırasında kullanılan havale işlemleri için de işlem ücretleri bulunuyor. Garanti Bankası müşterileri, internet bankacılığı üzerinden yapacakları havale işlemleri için 2,5 TL ücret öderken mobil bankacılıkta alınan ücretin 1 TL olduğunu görüyoruz.

Hesap işletim ücreti konusunda da bir hayli ısrarcı olan Garanti Bankası müşterilerinden her 6 ayda bir hesap işletim ücreti tahsil etmektedir. 67,22 TL olan 6 aylık hesap işletim ücreti, yıllık 134,44 TL’ye denk gelmektedir.

İş Bankası EFT ücreti 2019

İş bankası kullanıcıları, havale işlemi yapmak istemeleri durumunda bankaya bir miktar ücret ödemek durumundadırlar. Şube üzerinden havale yapacak kişiler işlemi hesaptan hesaba yapacaklar ise 35, hesaptan isme işlem yapacaklar ise 45 TL ile 520 TL arasında bir ücret ödemek durumundadırlar.

İnternet ve mobil şubeyi kullanan kişiler 2,20 TL, ATM ile havale yapacak kişiler 9 TL ücret ödemek durumundadır. EFT ile para transferi yapacak kişiler, şube üzerinden hesaptan hesaba seçeneğini kullanırlar ise 55 TL, hesaptan isme seçeneğini kullanırlar ise 55 TL ile 525 TL arasında ücret ödemek durumundadırlar. Aynı işlemi internet bankacılığı üzerinden 5,1 TL, mobil bankacılık üzerinden ise 6 TL’ye halledebilmek mümkün.

ATM üzerinden EFT yapmak isteyen iş bankası müşterileri 12 TL ödemek durumundadırlar. Her 6 ayda bir olmak üzere müşterilerinden hesap işletim ücreti alan İş Bankası, 2019 yılı tarifesini de belirlemiş durumda. 96 TL olan 6 aylık hesap işletim ücreti yıllık 192 TL’ye denk gelmektedir.

Ziraat Bankası EFT ücreti 2019

Ziraat Bankası müşterileri, ATM üzerinden havale yapmak istemeleri durumunda 7 TL, şubeler üzerinden 250 TL ve üstü havaleler için 30 TL, internet bankacılı üzerinden yapılan havale işlemleri için 2 TL, mobil bankacılık kullanan kişiler ise 1,75 TL işlem ücreti ödemek durumundadırlar. Havale ücretleri, gönderilen tutara göre değişiklik göstermektedir.

Ziraat Bankası müşterileri, ATM üzerinden EFT talimatı vermek istemeleri durumunda 10 TL, şube üzerinden verilen EFT talimatları için 55 TL, internet ve mobil bankacılık üzerinden yapılan EFT işlemleri için 4,50 TL işlem ücreti ödemektedirler. İşlem ücretleri 2019 yılı için belirtilmiş olsa da değişiklik yapılabilme durumları vardır.

Ziraat Bankası, vadesiz hesapların işlem hacmi durumlarına göre müşterilerinden hesap işletim ücreti tahsil etmektedir. Her 3 ay da bir alınan 20 TL’lik işlem ücreti yıllık 80 TL’ye tekabül etmektedir.

Vakıf Bankası EFT ücreti 2019

Vakıfbank müşterileri Havale işlemini şube, mobil ve internet bankacılığı, ATM, Çağrı merkezleri üzerinden yapabilirler. Şube ve çağrı merkezi üzerinden havale yapan kişiler, hesaptan hesaba seçeneği ile 50 TL, hesaptan isme seçeneğ ile 45 TL işlem ücreti öderler. Mobil ve internet bankası kullanıcıları 2,50 TL, 50 TL üzeri ATM havale işlemlerinde 9 TL öderler.

Yukarıda belirttiğimiz kanallar üzerinden EFT işlemi de yapabilen müşteriler için işlem ücretleri: şube ve çağrı merkezi üzerinden EFT işlemi yapan kişiler hesaptan isme 45 TL, hesaptan hesaba 50 TL EFT ücreti öderler. Mobil ve internet bankacılığı müşterileri 5,50 TL, ATM üzerinden verilen EFT talimat işlemleri için 15 TL masraf ücreti alınmaktadır.

Hesaplarını aktif bir şekilde kullanan Vakıfbank müşterileri, her ay almış olduğu hizmetler için bir ücret ödemek durumundadırlar. Aylık 8 TL olan hesap işletim ücreti toplamda 96 TL olarak tahsil edilmektedir.

Halk Bankası EFT ücreti 2019

Halkbank müşterileri, Havale yamak için şube kanalını kullanmak isterler ise 26 TL, internet ve mobil bankacılık seçeneğini kullanırlar ise 1,43 TL ücret öderler. Çağrı merkezi üzerinden havale yapmak istemeleri durumunda ise 3,33 TL ödeme yapmak durumundadırlar.

EFT göndermek isteyen Halkbank müşterileri; şube üzerinden yapacakları işlemler için 53 TL, internet ve mobil bankacılık üzerinden yapacakları işlemler için 3.3 TL, Çağrı merkezini kullanmak istemeleri durumunda ise 4,76 TL ücret ödemek durumundadırlar. Halkbank, prosedürleri gereği her müşterisinden aylık hesap işletim ücreti almaktadır.

Aylık 6,50 TL alınan ücret, yıl sonunda hesaplara 78 TL olarak yansımaktadır.

Yapıkredi Bankası EFT ücreti 2019

Yapı Kredi bankası müşterileri, EFT yapmak istemeleri durumunda bankaya ufak bir komisyon ücreti ödemek durumundadırlar. İnternet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden yapılan EFT işlemleri için 5,25 TL oranında bir ücret alınmaktadır.

Yapı Kredi bankasının müşterileri arasında yapılan Havale işlemleri için de komisyon ücreti alınmaktadır. Mobil ve internet bankacılığı üzerinden yapılan her işlem için 2,3 TL işlem bedeli tahsis edilmektedir. Müşterilerinin bünyesinde yaptığı işlemlerden ötürü hesap işletim ücreti de alan Yapı Kredi Bankası, ara ara bu tahsis ücretinden dolayı eleştirilmektedir.

Banka tarafından tahsil edilen hesap işletim ücretinin 64,50 TL olduğunu görüyoruz.

#EFT
#Haavale
#Akbank
#Denizbank
#Garanti Bankası
#​İş Bankası
#Ziraat Bankası
#Vakıf Bankası
#Halk Bankası
#Yapıkredi Bankası
5 yıl önce