|

2019 ihracatta istikrar yılı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, 2019’un ihracatta sürdürülebilirlik ve yenilik yılı olacağını açıkladı. Gülle, “Türkiye olarak ihracatta başarımızın kalıcı olduğunu yapacağımız yatırımlarla tüm dünyaya göstermeliyiz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:24 - 29/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, ihracatçılar için 2019'un, ihracatta sürdürülebilirlik ve yenilik yılı olacağını belirterek, "Türkiye olarak ihracatta başarımızın kalıcı olduğunu yapacağımız yatırımlarla tüm dünyaya göstermeliyiz" açıklamasını yaptı. Gülle yaptığı yazılı açıklamada, ihracat açısından 2018 değerlendirmelerini ve 2019 öngörülerini paylaştı. Gülle, Türkiye'nin ekonomi ve ticaret diplomasisinin saha neferleri olan ihracatçıların, tüm bu küresel gerginliklere rağmen 2018'de rekorlara koştuğunu ifade etti. Bu rekorlar sayesinde, Türkiye'nin 2018'deki ekonomik büyümesinin 1,4 puanının, yani en az yarısının net ihracat sayesinde gerçekleşeceğine işaret eden Gülle, "2019'da da büyüme hedefi olan yüzde 2,3'ün 1,5-1,6 puanı net ihracattan gelecek. Bu nedenle, TİM ve Türkiye'nin küresel ticaretteki kahramanları olan ihracatçılarımız için, 2019 'İhracatta Sürdürülebilirlik Yılı ve Yenilik' yılı olacak" değerlendirmelerini yaptı.


YERLİ VE MİLLİYE DESTEK

İsmail Gülle, 2018'in ikinci çeyreğinden beri ihracatın yakaladığı pozitif büyüme trendini korumak ve daha da güçlendirmek adına, her türlü katkıyı sağlamayı hedeflediklerini vurguladı. Artık sadece ihracat rakamlarında sıçramaya değil, ağırlıklı olarak ihracat hacminde sürdürülebilir bir ivme yakalamaya odaklanılması gerektiğine dikkati çeken Gülle, şunları kaydetti:

"Bu da, Ar-Ge ve Tasarım üzerine projelerimizi sürdürürken, ithal girdisi yüksek olan ürünlerde yerli ve milli üretime olan desteğin arttırılması konusunda çalışmalarımıza yoğunlaşmaktan geçiyor."

#TİM
#İsmail Gülle
#İhracat
#2019
5 yıl önce