|

24 Haziran’dan sonra şahlanan bir Türkiye

Türkiye’nin ekonomisinin bir operasyona tabi tutmaya çalışıldığına dikkat çeken Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Yok öyle bir şey. Asla müsaade etmeyeceğiz. Göreceksiniz, 24 Haziran’dan sonra şahlanan bir Türkiye olacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2018 Salı
Güncelleme: 00:11 - 29/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Nihat Zeybekci
Nihat Zeybekci

Merkez Bankası'nın attığı adımları desteklediklerine belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Asıl hassasiyetimiz ve köklü mücadelemiz, Cumhurbaşkanımızın hassasiyetle ve sürekli üzerinde durduğu yüksek faiz ve enflasyon ile mücadeleye yönelik olmaya devam edecektir" dedi. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Darbe Sempozyumu'nda konuşan Zeybekci, "Türkiye'yi ekonomik anlamda operasyona tabi tutmaya çalışıyorlar, yok öyle bir şey. Asla müsaade etmeyeceğiz. Göreceksiniz, 24 Haziran'dan sonra şahlanan bir Türkiye olacak" diye konuştu.

Adnan Menderes idam edildikten sonra milletin hafızasında "Neden sokağa çıkmadık, neden sahip çıkmadık milletin adamına" diye olayın yer ettiğini ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti: "Rahmetli Adnan Menderes'e karşı yaşanan o mahcubiyet, o pişmanlık, milletin 15 Temmuz'un karşısına çelik gibi çıkmasına sebep oldu. Rahmetli Menderes geceyse 15 Temmuz bir sabahtır."

ONLARIN İSTEDİĞİ EL AÇAN BİR TÜRKİYE

Türkiye'nin yine dünyada ilk üçte olacağına işaret eden Zeybekci, "Kendi ayakları üzerinde durmuş, kültür coğrafyası dediğimiz Türk-İslam coğrafyasında yüzlerin dönüldüğü, ellerin ona açıldığı bir Türkiye. Onların istediği el açan bir Türkiye. Memur maaşlarını her ay gelen IMF dilimleriyle ödeyen bir Türkiye vardı. Biz güçlü olacağız” şeklinde konuştu.

#Dolar
#Türkiye
#Ekonomi
6 yıl önce