|

5. Levent’te 2. etap satışları başladı

Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliğiyle hayata geçirilen 5. Levent projesinde 2. etap satışları başladı. İlk etap satışlarından 1 milyar lira gelir elde edilen projenin ikinci etabı 900 daireden oluşuyor. Torunlar GYO Başkanı Aziz Torun, projeye sonradan yapılan durumlar nedeniyle 80 milyon liralık ek yatırım yaptıklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 29/04/2016 Cuma
Güncelleme: 21:47 - 28/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliğiyle İstanbul'un ikinci tevre yolunun kenarına yapılan 5. Levent projesinin 900 daireden oluşan ikinci etap satışları başladı. 1,8 milyar liralık yatırımla 473 bin metrekare arazi üzerinde inşa ettiği proje; TEM Alibeyköy kavşağında yükseliyor. 2017 yılında tamamlanacak proje; yaklaşık 4 bin konuttan oluşuyor.



İLK ETABIN GELİRİ 1 MİLYAR LİRA


İkince etabın dün yapılan satış lansmanında konuşan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 1. etapta sundukları bin 200 dairenin tamamının satıldığını ve yaklaşık 1 milyar TL ciro elde edildiğini açıkladı. Torun, projenin yüzde 72'sinin yatırım ve oturum amaçlı tercih edildiğini söyledi.



KENTSEL DÖNÜŞÜM YIKMAK OLMAMALI


Kentsel dönüşümün binaların teker teker yıkılarak yerine yenisinin yapılması olmadığını ifade eden Torun, "Ana hedef, sadece depreme dayanıklı binaların yapılması değil. Kentsel dönüşüm bir master plan çerçevesinde ilgili kamu otoriteleri tarafından geliştirilen büyük parsellerde, alt yapı yatırımlarıyla ve sosyal alanlarıyla modern yaşam alanlarının tasarlanması ve hayata geçirilmesidir" dedi. Konut projelerinde park, okul, kapalı otopark, yeşil alan gibi sosyal donatı alanları ile beklentileri karşılayacak şekilde olması gerektiğini kaydeden Torun, "Yaşama ilişkin problemleri çözmüş projeler olmalıdır. Bizim KİPTAŞ ile birlikte 5. Levent ile yaptığımız tam da budur, gerçek kentsel dönüşümdür” diye konuştu.



80 MİLYONLUK EK YATIRIM YAPTIK


5. Levent Proje yapımında ortaya çıkan ek maliyetleri de karşıladıklarını belirten Aziz Torun; şu bilgileri verdi: “80 milyon TL'lik ek yatırım ile hayata geçirdiğimiz bu proje, bugüne kadar özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük elektrik iletim sistemi dönüşüm projesi oldu.”


#Torunlar GYO
#KİPTAŞ
#5. Levent
#Aziz Torun
8 yıl önce