|

AB üyeliğine destek

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, hükümetin AB’ye üyelik sürecinin yeniden canlandırılmasına yönelik sergilediği iradeyi oldukça olumlu karşıladıklarını dile getirdi. Kaan, "MÜSİAD olarak ilişkilerin geliştirilmesi noktasında devletimize destek olmayı sürdüreceğiz" dedi.

Şuayip Alabay
04:00 - 31/08/2018 Cuma
Güncelleme: 01:16 - 31/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Türkiye Finans'ta teknolojik dönüşüm
Türkiye Finans'ta teknolojik dönüşüm

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Hükümetimizin AB’ye üyelik sürecinin yeniden canlandırılmasına yönelik sergilediği iradeyi oldukça olumlu karşılıyor, MÜSİAD olarak ilişkilerin geliştirilmesi noktasında devletimize destek olmayı sürdüreceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz." açıklamasında bulundu. Kaan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün katılımıyla yapılan Reform Eylem Grubu (REG) toplantısına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

TÜRKİYE'NİN ADIMLARI AB İÇİN FIRSAT

MÜSİAD Başkanı Kaan, Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin dönem dönem sekteye uğrasa da iki partner arasındaki ekonomik ilişkilerden vazgeçilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Kaan, "Ağustos ayı başından beri ABD tarafından Türkiye ekonomisini hedef alan hukuk ve etik dışı yaptırımlara karşı, Avrupalı siyasi aktörler tarafından ülkemiz lehine yapılan açıklamaların olumlu içeriğini, geçmiş dönemlerde yaşanan siyasi anlaşmazlıkların bertaraf edilmesi adına önemli bir fırsat olarak görüyoruz.

Bütün bu gelişmeler karşısında, ekonomi alanında süregelen pozitif ilişkilerin siyasi ilişkilere de olumlu yansımasını ve Türkiye tarafından atılan iyi niyetli adımların AB tarafından da bir fırsat olarak değerlendirilmesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.


MÜSİAD’dan sürece katkı

MÜSİAD olarak Avrupa’nın en önemli merkezlerindeki teşkilat ağıyla, Türkiye ile AB arasındaki siyasi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına önemli bir misyon üstlendiklerini de ifade eden Kaan, şöyle dedi: “Bu anlayış doğrultusunda önümüzdeki süreçte, Avrupa’daki teşkilat ağımız üzerinden AB ülkeleri ile ikili ilişkileri ileri boyutlara taşımayı, oradaki kamu kurum ve kuruluşları ile STK’lar üzerinden gerçekleştireceğimiz iş birliği anlaşmaları ile ekonomik ilişkileri geliştirmeyi hedefliyoruz.”

#​MÜSİAD
#Abdurrahman Kaan
6 yıl önce