|

Akaryakıt kalitesi AB’nin zirvesinde

Türkiye’de kullanılan akaryakıtın kalitesi AB ülkelerinin tamamından daha yüksek çıktı. 2015 yılındaki akaryakıt kalitesine ilişkin verilerin aynısı 2016 yılı kalite verileri ile aynı oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:09 - 29/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Türkiye’de tüketilen akaryakıtın standardı ile Avrupa Birliği’nde uygulanan standardın aynısı sağlandı
Türkiye’de tüketilen akaryakıtın standardı ile Avrupa Birliği’nde uygulanan standardın aynısı sağlandı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, “İstanbul’daki akaryakıt ile Ağrı’daki akaryakıtın kalitesi, temizliği arasında en ufak bir fark yok. Vatandaşlarımız daha ucuz satılan akaryakıtı gönül rahatlığı ile alabilirler. Kalite olarak ise Şırnak’taki benzin Londra’dakinden daha kaliteli” değerlendirmesi yaptı.

EPDK yıllar içerisinde yaptığı çalışmalarla Türkiye’de piyasaya sunulan benzin ve motorinin Avrupa Birliği’nin EN 228 ve EN 590 standardında olmasını sağladı. Böylece bugün Türkiye’de tüketilen akaryakıtın standardı ile Avrupa Birliği’nde uygulanan standardın aynısı sağlandı.


HER BAYİDE AYNI STANDART

İncelemeler sonucu teknik düzenlemelere aykırı motorin numunelerinin Konya, Samsun, Hatay, İstanbul ve İzmir illerinde olmak üzere birer tane olduğunu kaydeden EPDK Başkanı Yılmaz, bu tablonun Türkiye akaryakıt sektörü için gurur verici olduğunu belirtti. Başkan Yılmaz, “Her zaman söylediğim gibi vatandaşlarımız diledikleri bayiden diledikleri akaryakıtı alabilirler. Örneğin ben hiç marka gözetmiyorum çünkü kalite açısından fark olmadığını biliyorum. Şırnak’ta, Artvin’de, Ağrı’da akaryakıt kalitemiz nasılsa Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de de öyle...Ve hatta ortaya konan veriler ışığında Avrupa ülkelerinden de daha kaliteli” diye konuştu.

#İzmir
#İstanbul
#Avrupa
#Mustafa Yılmaz
#EPDK
6 yıl önce