|

Akcan: 3'ncü köprü kaçınılmaz

Yeni bir boğaz köprüsüne ihtiyaç olduğunu söyleyen Bakan Akcan, "4-5 kişinin Arnavutköy'de keyfi kaçacak diye bu projeden vazgeçmeyiz" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 6/06/2002 Perşembe
Güncelleme: 09:53 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan, yapımı planlanan 3. boğaz köprüsü projesiyle ilgili olarak, yapılan incelemelerde köprü ve çevre yollarının komple tıkandığı bilgisine ulaştıklarını söyledi. 3. boğaz köprüsüne 4-5 yılda maksimum ihtiyaç hissedileceğini vurgulayan Akcan, tüp geçit projesinin uygulamaya girdiğini, ancak lastik tekerlikli araçlar için geçit olmadığını kaydetti.

Kıtalararası raylı sistemin bir ihtiyaç olduğunu ve mutlak suretli ihdas edilmesi gerektiğini vurgulayan Akcan, "Belki vagonlarlarla araçlar taşınabilir. Ancak bu en fazla 1-2 sene rahatlatabilir. 4-5 sene içinde yine 3. köprüye ihtiyaç doğacaktır. O yüzden biz çalışmalara şimdiden başladık" diye konuştu.

Akçan, istimlak bedeli ödemeden, güzergahın milli emlak arazilerinden geçebilmesi için iki köprünün ortasından Arnavutköy civarından geçilmesi gerektiğini belirtti. Akcan, şöyle devam etti: "Devlet en üst seviyede, ne zaman uygulamaya koyarsa koyar. Şu an o köprüyü yapacak kaynağımız yok. Artık Karayolları borçlanma yerine yap-işlet-devret yöntemiyle yabancı sermayeyi getirmeli" dedi.

Yakında yap-işlet-devret yöntemiyle ihale edilen Muğla-Fethiye-Göcek yoluna başlanacağını kaydeden Bakan Akcan bu yöntemin 3. köprü için de uygulanabileceğini söyledi. Bakan Akçan sözlerine şöyle sürdürdü: "3. köprü projesinin 750-800 milyon dolara mal olacağını düşünüyoruz. Yani bir yıllık karayolları yatırımlarımıza denk... İstanbul'un rahatlaması lazım. 4-5 kişinin Arnavutköy'de keyfi kaçacak diye bu tip prestij projelerinden Türkiye vazgeçemez."


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce