|

Akıncı daha güçlü geliyor

900 HP’lik Akıncı TİHA’nın 1500 HP gücündeki B versiyonu gökyüzüyle buluştu. AKINCI B TİHA ilk uçuşunda 1 saat 16 dakika havada kaldı, aerodinamik parametre tanımlama testlerini tamamladı. Selçuk Bayraktar, Akıncı için 2 ülkeyle ihracat sözleşmesi imzalandığını duyurdu.

Yusuf Özdemir
00:00 - 4/03/2022 Cuma
Güncelleme: 00:19 - 4/03/2022 Cuma
Yeni Şafak
AKINCI B TİHA
AKINCI B TİHA

Bayraktar AKINCI Taaruzi İnsansız Hava Aracı’nın (TİHA) yeni modeli AKINCI B’nin ilk uçuş testi Çorlu’daki hava üssünde tamamladı. 2 adet 750 HP olmak üzere 1500 HP motor gücüne sahip B modeli, sınıfının en güçlü ve muharebe kabiliyeti en yüksek muharip uçağı olacak. Testte Bayraktar AKINCI B TİHA 1 saat 16 dakika havada kaldı.


İKİ ÜLKEYE İHRACAT

AKINCI B, ilk uçuşunda aerodinamik parametre tanımlama testlerini de başarıyla tamamladı. Uçuş testini yöneten Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, “AKINCI B toplamda 1500 beygir gücüne sahip daha güçlü bir versiyon. Gökyüzüyle buluşan AKINCI B test manevralarını başarıyla tamamlayıp ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Vatanımıza, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. AKINCI TİHA için bir ihracat sözleşmesi daha imzalandı. Selçuk Bayraktar, AKINCI TİHA için 2 ülkeyle ihracat sözleşmesi imzalandığını duyurdu. AKINCI TİHA ve yer sistemlerinin 2023’ten itibaren periyodik olarak teslim edilmesi hedefleniyor.

C MODELİ YOLDA

AKINCI B’den sonra AKINCI C TİHA da gökyüzüyle buluşacak. Selçuk Bayraktar, AKINCI C’nin 2 adet 950 HP motora sahip 1900 HP gücünde olacağı bilgisini verdi. 1900 HP gücündeki AKINCI C TİHA da yakın zamanda gökyüzüyle buluşacak.

#​Bayraktar
#AKINCI
#AKINCI B
#Baykar
#Selçuk Bayraktar
#TİHA
2 yıl önce