|

Altın yatırımcısı kritik verileri bekliyor

Geçen hafta hem Merkez Bankası'nın hem de FED'in faiz kararı sonrası değer kazanan dolar varlıkları ile gram altında düşüş sınırlı kaldı. Yeni haftanın ilk işlem gününde gram altın 156 lira seviyesinde dengelendi.ABD büyüme verileri başta olmak üzere ABD vergi reformuna dair yaşanan gelişmeler altın yatırımcısı tarafından yakından takip edilecek.

Yeni Şafak ve
11:30 - 18/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:11 - 18/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Gram altın yatırımcısının alımlarını hız kazandı.
Gram altın yatırımcısının alımlarını hız kazandı.

Geçen hafta yatırımcıların ilgisini çeken altın fiyatlarında alımlar artarken, hem Merkez Bankası'nın hem de Amerikan Merkez Bankası'nın kararları sonrası kurda meydana gelen yükseliş sonrası gram altında 157,15 seviyesine varan yükseliş gerçekleşti.


  • İstanbul Kapalıçarşı'da yeni haftanın ilk işlem gününde gram altın 156 lira seviyesinde dengelenirken, çeyrek altın 256 lira, Cumhuriyet altını 1.043 liradan satılıyor.

Altın yatırımcılarının bu hafta neler beklediğine ilişkin öngörülerde bulunan Ahlatcı Yatırım Araştırma Uzmanı Özgecan Özdemir, yenisafak.com'a açıklamalarda bulundu.

"Özellikle değer kazanan Dolar varlıklarına rağmen yükselişlerinde ısrarcı olan ons altının da gram altındaki düşüşlerin sınırlı kalmasında etkili olduğunu görüyoruz" diyen Özdemir, "Diğer taraftan 2,36 seviyesinde bulunan ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki sınırlı toparlanmanın da ons altını baskıladığı söylenebilir. Ons altında fiyatların 1250 seviyesi üzerindeki seyrini koruması yukarı yönlü atakların ağır basmasına yol açabilir. Ancak ons altında kalıcı yükselişlerin yaşanması açısından 1260 direnci üzerinde kapanışlara ihtiyacımız var" açıklamasında bulundu.

Veriler yakından takip ediliyor

Bu hafta geçtiğimiz haftaya oranla daha sakin bir veri akışı beklendiğini ifade eden Özdemir, "Ancak ABD büyüme verileri başta olmak üzere ABD vergi reformuna dair yaşanan gelişmeler altın fiyatları açısından yakından takip edilebilir.
Gram altın rakamlarına teknik olarak bakacak olursak, 155,40 seviyesinden meydana gelen dönüşlerin tekrardan 156,30 ve 157,15 direnç seviyeleri üzerine yerleşmesi halinde alımların hız kazandığını görebiliriz.
Özellikle 100 periyotluk üssel ortalama seviyesinin desteklediği 157,15 direnci yükselişlerin devamı açısından daha major bir seviye olarak göz önünde bulundurulabilir" dedi.
#İstanbul
#Kapalıçarşı
#Gram altın
#Ons altın
6 yıl önce