|

Ankara-Sivas YHT Projesi’nin ilk rayları serildi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Yozgat’tan Ankara’ya eskiden 5 saatte gidiyorduk, şimdi Yozgat’tan İstanbul’a 4 buçuk saatte gidilecek" dedi.

Yeni Şafak
13:18 - 25/03/2018 Pazar
Güncelleme: 13:24 - 25/03/2018 Pazar
IHA
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesinin ilk ray serim töreni Yozgat Yerköy’de gerçekleşti. Törende konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, projenin toplam uzunluğunun 405 kilometre olduğunu ifade ederken, "Seyahat süreleri Ankara’dan Yozgat’a bir saat, Yozgat’tan Sivas’a bir saat yani Sivas-Yozgat-Ankara iki saat, Ankara’dan da İstanbul’a 2,5 saat olmak üzere 5,5 saatte Sivaslı, İstanbul’a gidebilecek. 4,5 saatte Yozgatlı İstanbul’a gidebilecek. Eskiden bunlar hayal edilmezdi. Yozgat’tan Ankara’ya biz 5 saatte gidiyorduk, şimdi Yozgat’tan İstanbul’a 4,5 saatte gidilecek" bilgisini verdi.

Yani projeyle Sivas İstanbul arası 14 saatten 5,5 saate inecek. Yozgat İstanbul arası 8 saat sürüyordu.

YOZGAT'A HAVALİMANI

Yozgat havalimanının ihlale süreçlerinin tamamlandığını ve sözleşmenin imzalandığını aktaran Arslan, "Bugünlerde inşallah başlıyoruz, kısa sürede Yozgatlı buradan ister İstanbul’a ister İzmir’e isterse de yurt dışına uçabilecek" müjdesini verdi.

#YHT
#Yüksek Hızlı Tren
#Ahmet Arslan
#Yozgat
6 yıl önce