|

Antalya Seni Bekliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan ‘Antalya Seni Bekliyor’ kampanyasıyla yerli turiste uygun tatil imkanı sağlanacak. 40 milyon kişilik potansiyeli barındıran projenin son dakika rezervasyon yapacak kişiler için de büyük fiyat farkı oluşturması bekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2018'i yeni atılım yılı ilan etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2018 Pazar
Güncelleme: 01:27 - 11/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
 Menderes Türel, 2018'i yeni atılım yılı ilan etti.
Menderes Türel, 2018'i yeni atılım yılı ilan etti.

İç turizmi canlandırmak amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde erken rezervasyonu yaygınlaştırmaya yönelik 'Antalya Seni Bekliyor' kampanyası başlatıldı. Kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütleri işbirliği ile gerçekleşen kampanya 40 milyon kişilik yerli turist potansiyeli barındırıyor. Çok sayıda tur operatörünün de desteklediği proje 12 şubatta başlayarak; Mart sonuna kadar sürecek.

2018'DE KOŞACAĞIZ

Projenin son dakika rezevasyon yapacak kişiler için büyük fiyat farkı oluşturması bekleniyor. İstanbul'da düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kampanyanın sadece bu turizm sezonu için değil; Antalya için yeni bir atılım dönemi olduğuna işaret ederek; “2016 bizim için bir duraksama dönemi idi. Yüzde 43’lük düşüş oldu. 2017 ise toparlanma yılı oldu. Yüzde 58 artış kaydettik. 2018 bizim için yeni bir atılım yılı olacak. 2018'de koşacağız” diye konuştu.

%30 ARTIŞ BEKLENİYOR

“Antalya için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyuyoruz” diyen Türel, şunları kaydetti: “Bu yıl yabancı turist sayısında yüzde 30 artış bekliyoruz. Antalya yazlık ikinci konutlar dâhil edildiğinde bu yıl 20 milyonluk tatilciye hizmet verecek.” Kampanyanın yürütücülüğünü yapan Force Medya yetkilisi Mustafa Sinan da, kampanyanın iki haftalık süreyle 16’yı aşkın şehirde yürüteceklerini belirtti.

OLUMSUZ ALGIYI SONA ERDİRECEK

Sinan, özellikle hava limanlarındaki dijital ekranlara ağırlık vereceklerini aktardı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı ise; kampanya ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu kampanya kamu ve özel sektör olarak hayata geçirilen ilk kampanya olması anlamında büyük önem taşıyor’’ diye konuştu. Proje ile 40 milyon insanı Türkiye’de tatil yaptıracak bir çalışmayı başlattıklarının altını çizen Yağcı, şunları söyledi: "Bu kampanya ile yabancılar 'Türkiye’de daha ucuza tatil yapıyor’ söyleminin de kırılmasını hedefliyoruz."

ERKEN REZERVASYON İÇİN HEDEF 6 MİLYON
Türkiye’nin artık bir turizm kaynak pazar olduğuna dikkati çeken TÜRSAB Yöneyim Kurulu Üyesi Burak Tombul, “Biz 10 yıl önce erken rezervasyonu başlattığımızda sayı 300 bindi. 2017’de bu sayı 5.7 milyona ulaştı. Bu yıl sayının 6 milyona ulaşacağını öngöryoruz” dedi. Toplantı sonrasında taraflar arasında protokol imzalandı. Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar
sitesi üzerinden erişim sağlayabilecek.
  • OTELDE TATİL YAPAN SAYISI 10 MİLYONA ÇIKARILMALI
  • Bu kampanyanın büyükşehir belediyelerinin sadece imarla uğraşmayacağının bir göstergesi olduğunu anlatan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “Bu kampanya şehirdeki ekonomik ve sosyal hayata katkılar yapacak” dedi. İç pazarın kendiler için en önemli kaynaklardan biri olduğunu aktaran Ayık, şunları kaydetti: “Otellerde tatil yapan insan sayısını 10 milyona ulaştırmak istiyoruz. Rekabet ettiğimiz ülkelerde iç pazarın payı yüzde 25-30 oranında değişiyor. Bu anlamda bizim gideceğimiz daha çok yol var.”
#Turizm
#Antalya
6 yıl önce