|

Artık ana güzergâh Türkiye

Türkiye için tarihi önemde olan Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının önemini Yeni Şafak’a anlatan uzmanlar ve lojistik sektörü temsilcileri, Türkiye’nin artık doğu ile batı arasında demiryolunun da ana güzergahı haline geldiğini vurguladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/10/2017 Salı
Güncelleme: 00:52 - 31/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Uzmanlar Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının önemini Yeni Şafak’a anlattı.
Uzmanlar Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının önemini Yeni Şafak’a anlattı.

Ticaret yapma şeklini değiştiren hat ile birlikte ürünlerin daha kısa sürede ve daha düşük maliyetlerle taşınacağı belirtiliyor.


TİCARET ŞEKLİNİ DEĞİŞTİRECEK

Yürürlüğe giren projenin uzun yıllardır beklendiğine işaret eden Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, “Bu proje Çin’i, AB’ye bağlayarak; Türkiye’yi ana güzergâh haline getirecek. Demiryolu taşımacılığı maliyetin düşük olması nedeniyle inşaat malzemeleri, gübre, buğday gibi ürünlerin ticareti için olmazsa olmaz değerinde” açıklamasında bulundu. Şener; Türkiye’den bölgeye birtakım malların daha ucuz ve güvenli bir şekilde gitmesinin önünün açılacağını kaydetti. Projeyi bir örnekle anlatan Şener; “Bir vücut gibi düşünürseniz; bu yollar vücudun kan damarlarıydı. Burası bir ana damar olacak. Bu ana damarla malların Türkiye’nin içine ulaşması ve Türkiye’yi transit geçerek; AB’ye gitmesi halinde Türkiye’nin bir cazibesi ortaya çıkacak” diye konuştu.


Türkiye’nin lojistik bir merkez olacağının altını çizen Şener; “Türkiye enerji hatları alanında da bir güzergâh oluşturuyor. Bu da Türkiye için yeni bir gelir alanı olması anlamına geliyor. Trafik bizim üzerimizden akmaya başlayınca doğu ve batıya mal satmak isteyen şirketlerde Türkiye’yi tekrar bir üretim üssü olarak değerlendirebilecekler” dedi. Daha hızlı ve ucuz ticaretle; Kazakistan, Türkmenistan hatta Çin’e kadar uzanan koridorla ticaretin şeklinin değişeceğini savunan Şener; Türkiye’nin bölgenin ihracat ülkesi olarak yeni pazar ve ihracat imkânlarına kavuşacağını söyledi.

  • Uzakdoğu Batıya entegre oldu
  • Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bora Bayraktar ise; projenin Kafkasya ve Azerbaycan’ın Ermenistan’ı da baypas ederek Türkiye’ye bağlamasına dikkat çekti. Bakü-Ceyhan-Tiflis demiryolunun diğer projelerle birlikte düşünüldüğünde öneminin daha da arttığını ifade eden Bayraktar, Uzak Doğu’nun batıya entegrasyon sağlaması noktasında da projenin önemli olduğunu kaydetti. Bayraktar, “Türkiye’nin yeni stratejik yollar aradığı bir dönem. O açıdan Türkiye’nin biraz daha doğuya yönelik Rusya ve müttefikleriyle yakınlaşması, bunlarla birlikte birtakım projeler yapması önemli bir eğilimi de ortaya koyuyor" dedi.
#Bakü-Tiflis-Kars
#Demiryolu
6 yıl önce