|

AVM’de TL ile kira çalışması

AVM kiralarının TL’ye çevrilmesi konusunda “kira garanti fonu” çalışmaları olduğunu açıklayan Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, bu konuda bankalarla görüşmelere başladıklarını bildirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:41 - 31/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​AVM’de kiralar TL bazında ödenecek
​AVM’de kiralar TL bazında ödenecek

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, perakende sektöründe yıllardır şikayet konusu olan döviz ile kiralama uygulaması ve buna bağlı oluşan kur riskini ortadan kaldırmak için KGF benzeri bir "kira garanti fonu" üzerinde çalıştıklarını; bazı özel bankaların yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile de görüşme halinde olduklarını söyledi. Belgü, söz konusu çalışmaya göre bankadan TL ile borçlanacak perakendecilerin beş yıllık kirasını o günkü döviz kuru üzerinden TL cinsinden peşin olarak ödeyeceğini, bu sayede hem kur riskinden kurtulup hem de peşin ödeme nedeniyle belli bir kira indirimi elde edeceğini belirtti. Belgü, KGF benzeri bu uygulamada devlet garantisine de yer vererek, hem maliyetleri hem de bankaların iştahını artırmak istediklerini söyledi.

125 MİLYAR TL CİRO HEDEFİ

AYD Başkanı Belgü'nün verdiği bilgiye göre, 2017 yılında AVM'lerin 2017'de 110 milyar TL olan ciro büyüklüğünün 2018'de 125 milyar TL'ye yükselmesi bekleniyor. Geçen yıl 397 olan AVM sayısının da bu yıl 410'a çıkması öngörülüyor. Mevcut durumda Türkiye'deki AVM'lerin 315'i yerli, 82'si yabancı yatırımı konumunda bulunuyor.


Bu yılın sonu tamamlanır

AYD Başkanı Hulusi Belgü, söz konusu TL ile kira çalışmasının ne zaman hayata geçirilebileceği ile ilgili olarak, “Bu senenin sonuna kadar birşeyler yapmamız lazım diye düşünüyorum” dedi.

#AVM
#Kira
6 yıl önce