|

Avrupa duy bu sesi!

TOBB üyeleri ellerinde Türk bayrakları, sloganlar ve türküler eşliğinde Brüksel'e çıkarma yaptılar.

Yeni Şafak
00:00 - 24/06/2002 Pazartesi
Güncelleme: 11:21 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik konusunda lobi çalışmalarında bulunmak üzere yaklaşık 200 kişilik bir heyetle Belçika'nın başkenti Brüksel'e geldi. Odalar Birliği heyeti dün Türk Hava Yolları'na ait özel bir uçakla yaklaşık 3.5 saat süren yolculuğun ardından Brüksel'in Zaventen Havaalanı'na indi.

Brüksel'e gelen heyette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ile eşi Berna Yılmaz, Devlet Bakanı Tunca Toskay, bazı milletvekilleri, oda ve borsa başkanları ile sendika başkanları da bulunuyor.

Bu arada Odalar Birliği heyetini Brüksel'e getiren Türk Hava Yolları uçağı zaman zaman renkli görüntülere de sahne oldu. Türk bayraklarını ellerine alan oda ve borsa başkanları 100. Yıl Marşı'nı söylerken, "Avrupa duy sesimizi, bu gelen Türkiye'nin ayak sesleri", "kırmızıbeyaz", "Bundan sonra Brezilya, en sonunda bütün dünya", "Başkan bizi finale götür" gibi alkışlar eşliğinde sloganlar attılar.

Uçakta ayrıca Batman Ticaret Odası Başkan Vekili Mehmet Sait Şengör "sarıgelin" türküsünü diğer oda başkanlarıyla birlikte söyledi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Biz AB'ye girdik bile" dedi.

Türkiye final oynarsa TOBB Japonya'ya gidecek
Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin final oynaması halinde bilet ve uçak bulmaları halinde 355 oda ve borsa başkanını Japonya'ya götüreceklerini bildirdi. Hisarcıklıoğlu, ayrıca önceki gün Güney Kore'nin en yüksek tirajlı gazetesine gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür ilanı verdiklerini, bugün de benzer bir ilanın Japon gazetelerine verileceğini bildirdi. TOBB Başkanı, bu ilanlarda Güney Koreliler ile Japonların Türkiye'ye davet edildiğini de bildirdi. Brüksel yolculuğu sırasında üyelere GSO Başkanı Nejat Koçer tarafından ay yıldızlı paketlerde baklava ile fıstık ezmesi ikram edildi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce