|

Bitcoin ne kadar?

Sanal para birimi bitcoin kendinden söz ettirmeye devam ediyor. Vatandaşlar bu yatırım şeklinin güvenli olup olmadığını merak ederken bitcoin piyasasında büyük düşüş yaşanıyor. 20 Aralık Çarşamba günü itibarıyla bitcoin fiyatı 63 bin bandına geriledi.

Yeni Şafak
09:59 - 20/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
20 Aralık Çarşamba günü itibarıyla bitcoin fiyatı 63 bin bandına geriledi.
20 Aralık Çarşamba günü itibarıyla bitcoin fiyatı 63 bin bandına geriledi.

Bu senenin başından beri yükselişini sürdüren bitcoin gündemden düşmüyor. Son zamanlarda altından çok daha meşhur olan dijital yatırım aracı bitcoin nedir? Bitcoin nasıl alınır, nasıl satılır? Bitcoin kaç TL oldu? İşte, bitcoin hakkında bilinmeyen ve merak edilenler...

  • Bitcoin rekora doymayarak 70 bin Türk Lirasını aştı. Ancak güncel durumda düşüş yaşanıyor. 20 Aralık Çarşamba itibarıyla bitcoin 63 bin bandına geriledi.

Bitcoin nedir?

Bitcoin 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından kuruldu. Deneysel olarak başlatılan Bitcoin, herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş ile ilişiği olmamasına rağmen, ülkelerin para birimleriyle alınıp satılabilen, herhangi bir üçüncü parti hizmetine aracı kurumuna gerek kalmadan transferi yapılabilen bir tür dijital para birimidir. Küresel piyasalarda, Dolar ve Euro’ya alternatif olarak lanse edilen Bitcoin’in kısaltması BTC‘dir.

Bitcoin nasıl kullanılıyor?

Bitcoin için sanal cüzdan gerekiyor, oluşturmak da gayet basit. Bu sanal cüzdanınızı cep telefonunuzda, bilgisayarınızda oluşturabileceğiniz gibi internet üzerinde bulunan web servislerinden de yararlanabilirsiniz. Kişi başına cüzdan sınırı bulunmuyor. Dilediğiniz kadar cüzdan oluşturabilirsiniz. Üstelik oluşturacağınız cüzdan için özel bilgilerinizi vermenize de gerek yoktur. Oluşturacağınız bu sanal cüzdan ile para alabilir, para gönderebilir hatta alışveriş bile yapabilirsiniz.

Bitcoin sisteminde yapılan ödemelerin doğrulanması için açık anahtarlı şifreleme (asimetrik şifreleme), noktadan-noktaya ağ bağlantısı ve proof-of-work gibi teknolojiler kullanılıyor. Bitcoinler ödemeyi yapan adresten alıcı adrese şifrelenmiş olarak imzalanarak gönderilir. Her işlemin ağa duyurulumu yapılır ve blok zincirinde yerini alır. Böylece eklenen bitcoinler birden fazla kere kullanılamaz.

#Bitcoin
#Para
6 yıl önce