|

Bursa’da Burkay dönemine destek

Ülke genelinde oda ve borsalarda nisanda başlayacak seçimlerde iş dünyası yönetimlerini seçmeye hazırlanıyor. Yeni Şafak’ın araştırmasına göre, “Bursa büyürse Türkiye büyür” vizyonuyla Bursa’nın lider kentlerden biri olmasına katkı sağlayan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, 3 Nisan’daki Oda seçimlerine iş dünyasının yoğun desteği ve vizyon projeleriyle rakipsiz hazırlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:39 - 31/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, 3 Nisan’daki Oda seçimlerine iş dünyasının yoğun desteği ve vizyon projeleriyle rakipsiz hazırlanıyor.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, 3 Nisan’daki Oda seçimlerine iş dünyasının yoğun desteği ve vizyon projeleriyle rakipsiz hazırlanıyor.

Ülke genelinde oda ve borsalarda Nisan ayında başlayacak seçimlerde sandık başına gitmeye hazırlanan iş dünyası temsilcileri, sektörlerinin ve Türkiye ekonomisinin geleceğini belirleyecek yönetimleri seçmeye hazırlanıyor. Ekonomi alanındaki rolüyle Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak oda ve borsa yönetim organlarının vatansever ve milli duruş sergileyen iş insanlarından oluşmasının büyük önem taşıdığı seçimlerin sonuçları merakla bekleniyor. İl ve ilçelerde iş dünyasının nabzını tutan Yeni Şafak’ın araştırmasında, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) seçimlerinde başkanlık yarışı yerine, komiteler arasında bir adaylık rekabeti yaşandığı göze çarpıyor. “Bursa büyürse Türkiye büyür” vizyonuyla Bursa’nın ülke ekonomisinin lider kentlerinden biri konumuna gelmesine katkı sağlayan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, 3 Nisan’da yapılacak Oda seçimlerine iş dünyasının yoğun desteği ve vizyon projeleriyle rakipsiz olarak hazırlanıyor.


BTSO’NUN VİZYONU ILE BURSA BÜYÜYOR

BTSO öncülüğünde Bursa’nın son dönemde önemli atılımlar gerçekleştirdiğini ifade eden iş dünyası temilcileri, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın geride kalan 5 yıllık dönemde liderlik ettiği çalışmalar sayesinde Bursa’nın tüm ekonomik göstergelerde Türkiye ortalamasının üzerinde bir performans ortaya koyduğunu ifade ettiler.

Özellikle tekstil, makine, otomotiv, inşaat ve gıda gibi sektörlerde Türkiye’nin üretim üssü konumunda bulunan Bursa’nın sektör çeşitliliğini ve ürün kalitesini dünyaya daha iyi tanıtabilmek ve yeni pazarlara ulaşmak adına önemli adımlar atıldığını belirten BTSO üyeleri, ortaya konan vizyon ve hayata geçirilen projelerden çok memnun olduklarını dile getirdiler.


İHRACAT REKORU KIRDI

BTSO üyelerinin dış ticaretini artırmaya yönelik çalışmalar neticesinde Bursa, 14 milyar dolarla bugüne kadarki en yüksek ihracat rakamına ulaşırken, 5 milyar dolar dış ticaret fazlasıyla da Türkiye’de ilk sıradaki yerini sağlamlaştırmış görünüyor. Bir diğer dikkat çekici performans ise son 5 yılda kente 920 yeni ihracatçı firma kazandırılmış olması. BTSO ayrıca kent ekonomisine 360 milyon TL’lik bütçe desteği kandırmasıyla da dikkat çekti.

  • Burkay: “Yeni hedefimiz var”
  • Oda ve seçimleri ve gelecek dönemin projeleri ile ilgili Yeni Şafak’a özel açıklamalarda bulunan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın ticaret ve sanayi hayatındaki dönüşümün temellerini geride kalan 5 yılda hayata geçirdikleri projelerle attıklarını ifade etti. Burkay, artık önlerinde Bursa’yı yüksek teknolojili üretimde ve ihracatta sıçrama yaptıracak yeni hedefler olduğunu söyledi. BTSO’nun ortak akılla oluşturduğu yeni vizyon sayesinde Türkiye ekonomisindeki lider konumunu güçlendireceğini ifade eden Burkay, “Nitelikli insan kaynağı yetiştirecek eğtim programlarına odaklanacağız” dedi.

TEKNOSAB’la millet kazanacak

Türkiye’nin önüne koymuş olduğu ekonomik hedeflerin yakalanmasının ancak yüksek teknolojili üretim ve Ar-Ge çalışmaları ile mümkün olabileceğinin altını çizen İbrahim Burkay, “Firmalarımızın yeni sanayi devriminin gerektirdiği bilgi ve teknolojiye uyum sağlaması için temelini attığımız Yüksek Teknoloji Organize Sanayi Bölgemiz TEKNOSAB’ı 25 milyar Dolarlık yatırımla hayata geçiriyoruz. TEKNOSAB, yüksek teknolojili yatırımlarla kentimize 40 milyar dolarlık ihracat değeri katacaktır. Bu yıl içerisinde fabrika binalarının inşaatına başlayacağımız ve yeni sanayi devriminin ülkemizdeki sembolü olacak TEKNOSAB, kişi başı yıllık gelirimizi 35 bin dolara yükseltecek” diye konuştu.


Bursa’nın son 5 yıldaki ekonomik göstergeleri BTSO projelerinin stratejik değerini gösteriyor:

* Bursa son 5 yılda yüzde 7,5 büyüdü.

* Kişi başına milli geliri 12 bin $ oldu.

* Merkez bütçeye katkı yüzde 120 arttı.

* Son 5 yılda 18.000 yeni şirket kuruldu.

* Ar-Ge ve tasarım merkezli firma sayısı 5 yılda 4 kat artarak 100’e ulaştı.

* Bursa sanayisinin ülke sanayisi içindeki payı yüzde 6’nın üzerine çıktı.

* Orta ileri teknoloji yoğunluğunda yüzde 52’lik seviyeyi yakaladı.

* 198 ülke ve bölgeye ihracat yapar oldu.

#Bursa
#Ekonomi
#Burkay
6 yıl önce